Zoals je misschien wel weet speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in mijn leven. Van veganistisch eten tot minder plastic gebruiken, groen leven is voor mij erg belangrijk. Onze impact op het milieu is enorm en door bewustere keuzes te maken kan je echt het verschil maken. Dat is ook de reden dat ik overgestapt ben naar een duurzame bank, namelijk ASN Bank. In deze blog ga ik je alles vertellen over overstappen naar een duurzame bank.

 

Overstappen naar een duurzame bank

 

Ik wilde graag een bank waar ik volledig achter sta en welke past bij mijn idealen. Een bank heeft ontzettend veel invloed en dat is juist de reden dat ik overgestapt ben. Zo eet ik zelf geen vlees, terwijl mijn oude bank (Rabobank) miljarden investeert in de vee-industrie en het bouwen van nieuwe megastallen. Daar lees je hier meer over. Waarom zou ik daar eigenlijk aan willen bijdragen? Het heeft me aan het denken gezet en dat was ook één van de redenen dat ik overgestapt ben naar ASN Bank.

Via de Eerlijke Bankwijzer kan je zien waar verschillende banken in investeren. Zo zie je hoe ze scoren op het gebied van o.a. klimaatverandering, dierenwelzijn en mensenrechten. ASN Bank scoort bijvoorbeeld een 10 voor dierenwelzijn, terwijl ABN AMRO een 5 krijgt op dit gebied. Ik vind het belangrijk dat ik voor een bank kies waar ik zelf 100% achter sta en welke ook bij mijn idealen past. Ben je benieuwd hoe jouw bank scoort? Check dan de Eerlijke Bankwijzer.

 

overstappen-duurzame-bank

 

De voordelen van een duurzame bank

 

Een duurzame bank, zoals ASN Bank, investeert in duurzame ontwikkeling. Zo richten ze zich op een schonere wereld, biodiversiteit en mensenrechten. Door te kiezen voor een duurzame bank draag je hier aan bij én kan je zorgen voor een positieve verandering. Zo verleent ASN Bank alleen kredieten aan projecten en organisaties die voldoen aan hun duurzaamheidscriteria. Ook beleggen ze niet in bedrijven die fossiele energie produceren of actief zijn in mijnbouw, palmolie, wapens, bio-industrie en tabak. Zo weet je zeker dat jouw geld goed terecht komt.

Elke dag maken we ontzettend veel keuzes, zoals wat je eet, welke kleding je koopt of bij welke bank je je bankzaken doet. Deze keuzes hebben een impact op ons milieu en de toekomst. Juist door te kiezen voor een duurzame bank laat je je stem horen en kan jij het verschil maken!

 

overstappen-duurzame-bank

 

Makkelijk overstappen met de Overstapservice

 

Hoe werkt dat eigenlijk, overstappen naar een duurzame bank? Ik dacht dat het best een gedoe was, maar het is veel makkelijker dan je denkt. Je kiest de gewenste ASN Bankrekening en vult je gegevens in. Een week later ontvang je je nieuwe bankpas en kan je de rekening in gebruik gaan nemen. Ook kan je gelijk de app ASN Mobiel Bankieren downloaden, waarmee je online je geldzaken kan regelen.

Daarnaast heeft ASN Bank een hele handige Overstapservice, welke de overstap van de ene naar de andere bank wat makkelijker maakt. Zo brengen ze alle Nederlandse organisaties die automatisch geld van je rekening afschrijven op de hoogte van de overstap. Dit hoef je dus niet zelf te doen, ideaal! Ook worden bijschrijvingen 13 maanden lang automatisch doorgeleid van je oude rekening naar je nieuwe ASN-betaalrekening. Zo ben je er zeker van dat je geen transacties misloopt en kan je je oude rekening opzeggen.

Hopelijk kan ik je met dit artikel laten inzien hoe belangrijk het is om te kiezen voor een duurzame bank. Het is misschien niet iets waar je bij stilstaat, maar het heeft wel een grote impact. Door te kiezen voor een duurzame bank kan je iets betekenen voor andere mensen, de dieren en onze planeet. Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken. Be the change you want to see in this world. Wil je ook overstappen? Klik dan hier.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Voor de Wereld van Morgen.