fbpx

Deze falafel salade met knoflook dressing is lekker als lunch, diner of voor bij de barbecue. Ik heb zo’n gevoel dat dit mijn favoriete salade gaat worden, aangezien ik hem echt heerlijk vind. Eet jij ook vaker salades nu het buiten weer wat zonniger is? In de zomer eet ik vooral graag falafel salades, want die zijn makkelijk om te maken en ook rijk aan goede voedingsstoffen. Zelfs mijn vriend is tegenwoordig dol op falafel salades! Nu heb ik een nieuwe soort falafel ontdekt, namelijk de falafel French Kiss. Deze falafel van La Vie est Belle is gemaakt van gemarineerde tomaten, linzen en verse peterselie. Een geweldige combi. Ik haalde deze falafel bij de Ekoplaza en maakte er een zomerse salade van.

 

falafel-salade-knoflook-dressing

 

Falafel met een Franse touch

 

De falafel French Kiss smaakt anders dan gewone falafel, daarom is hij echt het proberen waard. Ik vind deze smaak eigenlijk veel lekkerder dan falafel met kikkererwten. De gemarineerde tomaten en verse peterselie doen mij een beetje denken aan een zomerse avond in Frankrijk. Zeker in combinatie met de tahin-knoflook dressing is de salade echt heerlijk. Bovendien zijn alle producten van La Vie Est Belle biologisch én vrij van conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Dat proef je ook, aangezien de falafel erg vers smaakt.

 

Falafel salade met knoflook dressing

 

De combinatie van de falafel met de frisse groenten, knoflook dressing en verse peterselie is erg lekker. Wat fijngehakte pistachenoten eroverheen en klaar is Kees! Deze falafel salade heb je zo gemaakt en daarna kan je er van gaan genieten in het zonnetje. Eet je graag salades op je werk? Dan kan je deze salade ook de avond van te voren maken. Je kan hem namelijk prima koud eten. Zorg wel dat je de dressing pas net voor het eten toevoegt, want zo blijft de salade lekker vers.

Deze falafel salade met knoflook dressing is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Vrij van geraffineerde suikers

Laat je me weten wat je van deze falafel salade met knoflook dressing vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

french-kiss-falafel

falafel-salade-knoflook-dressin

 

Recept falafel salade met knoflook dressing

 

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

100 gram falafel French Kiss (La Vie est Belle)
1 komkommer
1/2 winterpeen
Handje babyspinazie
1 zoete aardappel (200 gram)
Paar takjes verse peterselie
30 gram pistachenoten
Scheutje olijfolie

Dressing
2 eetlepels tahin (sesampasta)
2 eetlepels citroensap
1 theelepel ahorn siroop
2 eetlepels warm water
2 teentjes knoflook
1 theelepel zout
Snufje peper

 

Benodigdheden

Oven of airfryer
Koekenpan
Staafmixer
Dunschiller

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2. Was de zoete aardappel, verwijder de uiteindes en snijd de zoete aardappel in dunne plakken. Bak deze in 40 minuten goudbruin in de oven. Gebruik je een airfryer? Bak ze dan 25 minuten op 160 ˚C. Ga ondertussen door naar de volgende stappen.

3. Verwijder de uiteindes van de wortel en maak met een spiraalsnijder lange slierten van de wortel.

4. Verwijder de uiteindes van de komkommer en snijd met een dunschiller dunne repen van de komkommer. Rol er met je handen rolletjes van. Halveer daarna de cherrytomaten. Leg alle groenten even apart.

5. Doe alle ingrediënten voor de dressing samen in een maatbeker en pureer fijn met een staafmixer.

6. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de French Kiss falafels in 6 minuten gaar.

7. Verdeel de spinazie over twee borden. Voeg daarna de rolletjes komkommer, wortel, falafel, zoete aardappel en cherrytomaten toe. Breng op smaak met de dressing en garneer met verse peterselie en pistachenoten.

Tip: Heeft jouw Ekoplaza deze falafel niet? Dan kan je hem ook gewoon online bestellen en ophalen in de supermarkt.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met La Vie est Belle.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

falafel-salade-knoflook-dressing

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

 

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)