In de zomer eet ik graag overnight oats als ontbijt. Een lekker fris ontbijtje wat niet veel voorbereiding nodig heeft. Deze overnight oats met mango en chocolade zijn erg makkelijk om te maken en ook handig om mee te nemen. Heb je geen idee wat overnight oats zijn? Dat leg ik je graag even uit! Overnight oats zijn overgewaaid uit Amerika en is eigenlijk gewoon een bakje havermoutpap wat je ‘s nachts in de koelkast zet. De volgende ochtend heb je een heerlijk ontbijt en hoef je alleen nog wat toppings toe te voegen. Ideaal, zeker als je vaak onderweg ontbijt!

 

Overnight oats met mango en chocolade

 

Het liefst maak ik overnight oats voor een aantal dagen, want dan kan ik ‘s ochtends na mijn yoga sessie gelijk ontbijten. Deze overnight oats met mango en chocolade zijn mijn nieuwste verslaving. Mango vind ik echt heerlijk in de zomer, maar helemaal in combinatie met pure chocolade. Daarnaast voeg ik altijd nog wat extra pecannoten toe, zodat ik zeker weet dat ik een lange tijd verzadigd ben. Pecannoten zitten boordevol gezonde vetten, welke er voor zorgen dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Op die manier ga je gedurende de dag minder snel snacken. Bovendien is het fijn voor je lichaam om de dag te starten met een stevig ontbijt, zo kan je er lekker tegenaan.

Deze overnight oats met mango en chocolade zijn:

  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze overnight oats met mango en chocolade vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

overnight-oats-met-mango

overnight-oats-met-mango

 

Recept overnight oats met mango en chocolade

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

40 gram havermout
1 eetlepel chia zaden
150 ml rijst-kokosnoot drink (Provamel)
Paar blokjes verse mango
10 gram pure chocolade
10 gram pecannoten
Optioneel: 1 theelepel ahorn siroop*

 

Benodigdheden

(Weck)potje of drinkglas

 

Bereiding

1. Doe de havermout met het chia zaad en de rijst-kokosnoot drink in een weckpotje. Roer goed door elkaar en laat een nacht in de koelkast staan. *Je kan hierbij ook nog 1 theelepel ahorn siroop toevoegen.

2. Versier de overnight oats ‘s ochtends met blokjes mango, fijngehakte pure chocolade en pecannoten.

Tip: Je kan de overnight oats een paar dagen bewaren in de koelkast, dus je zou ook een aantal extra porties kunnen maken.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!