fbpx ...

Deze salade met watermeloen en feta is heerlijk om van te smullen op een warme dag. Het is echt mijn favoriete salade om te serveren bij een barbecue of picknick. Deze watermeloen salade ziet er niet alleen vrolijk uit, maar smaakt ook heerlijk! Ik heb de salade al vaak gemaakt voor mijn vriendinnen en ze zijn allemaal fan. Bovendien heb je niet veel ingrediënten nodig voor deze salade. Alles wat je nodig hebt is watermeloen, frambozen, feta, verse munt en rode ui. In een paar minuutjes staat deze gezonde salade al op tafel en kan je lekker genieten!

 

Salade met watermeloen en feta

 

De combinatie van de frisse watermeloen met de verse munt en frambozen is heerlijk. De rode ui geeft de salade juist wat meer pit. Daarom is deze salade met watermeloen en feta heerlijk als bijgerecht bij een barbecue of picknick. Bovendien ziet watermeloen niet alleen boordevol water, maar bevat het ook belangrijke elektrolyten. Deze zorgen ervoor dat je niet uitdroogt op een warme zomerdag. Heel slim dus om eens wat vaker te kiezen voor watermeloen door een salade! Oh en heb je nog wat frambozen over? Maak er dan deze heerlijke smoothie van.

Deze salade met watermeloen en feta is:

  • Laag in koolhydraten
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken
  • Vegetarisch

Laat je me weten wat je van deze salade met watermeloen en feta vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

salade-watermeloen-feta

salade-watermeloen-feta

 

Recept salade met watermeloen en feta

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

300 gram watermeloen
75 gram frambozen
1/4 rode ui
30 gram feta
Paar blaadjes verse munt

 

Benodigdheden

Groot scherp mes

 

Bereiding

1. Snijd de watermeloen in kleine blokjes en zorg er voor dat alle pitjes verwijderd zijn.

2. Snijd daarna dunne ringen van de rode ui.

3. Schep de blokjes watermeloen op een bord en garneer met ui, feta, frambozen en munt.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

salade-watermeloen-feta

 

info@zonderz