fbpx ...

Speciaal voor jullie heb ik een lijstje gemaakt met mijn favoriete inspirerende boeken. Ik ben dol op lezen en lees het liefst elke week wel een boek uit. De laatste tijd ben ik vooral fan van non-fictie, spirituele boeken en boeken die je aan het denken zetten. Sommige boeken vind ik echt aanraders, vandaar dat die op mijn lijstje met inspirerende boeken moesten. Zo was ‘De Wet Van Aantrekking’ voor mij een enorme eye-opener en ben ik dankzij dit boek anders omgegaan met mijn gedachten. Ook ‘Moonology’ vond ik erg inspirerend en na het lezen van dit boek leef ik telkens uit naar de Nieuwe Maan. Benieuwd naar mijn vijf favoriete inspirerende boeken? Lees dan snel verder!

 

inspirerende-boeken

 

5x inspirerende boeken

 

#1 De Wet van Aantrekking

Het boek dat mij het afgelopen jaar het meest heeft geïnspireerd is ‘De Wet van Aantrekking‘. De wet van aantrekking is een universele wet, waarbij alles draait om energie. Als je positief gaat denken, trek je ook veel positiviteit aan. Door je bewust te worden van de wet van aantrekking kunnen er ontzettend veel mooie dingen op je pad komen. Dit boek legt uit hoe de wet van aantrekking werkt, hoe je het kan toepassen in je leven en met welke stappen je je dromen kan waarmaken. Het heeft mij vooral veel zelfvertrouwen gegeven in het hebben van een eigen bedrijf, maar ook op persoonlijk vlak. De eerste 50 bladzijdes uit het boek zijn misschien een beetje zweverig, maar daarna is het vooral enorm interessant. Ik pas de tips uit ‘De Wet van Aantrekking’ nog steeds dagelijks toe en heb er veel baat bij.

 

#2 Dit is een Goede Gids

Wil je wat duurzamer leven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is dit boek echt wat voor jou! ‘Dit is een Goede Gids‘ is een handboek met veel informatie over een duurzame lifestyle. Zo begint het boek met een uitgebreide uitleg over duurzame mode, de vervuilende fashion industrie en het verduurzamen van je kledingkast. Maar ook onderwerpen als verzorging, wonen, kinderen, reizen en vrije tijd worden besproken. Wat ik ook zo tof vind aan dit boek is dat er veel interessante feitjes worden gegeven. Wist je bijvoorbeeld dat er 32 kilo CO2 vrijkomt bij het maken van een spijkerbroek? Dat is evenveel als 150 kilometer autorijden! Dit boek heeft mij aan het denken gezet en na het lezen ben ik nog bewuster geworden van alle keuzes die ik dagelijks maak.

 

#3 Ikigai

Met het boek ‘Ikigai‘ leer je alles over de Japanse manier voor een lang, gelukkig en gezond leven. Op het Japanse eiland Okinawa wonen er mensen die 110 jaar oud zijn, dankzij hun gezonde levensstijl. Dit boek beschrijft wat hun geheimen zijn op het gebied van voeding, verzorging, beweging en rust. Zo eten de mensen in Okinawa veel groenten uit hun eigen moestuin, zijn ze elke dag in beweging en doen ze niet aan social media. Ook multitasken, iets wat wij tegenwoordig veel doen, is bij de Ikigai levensstijl uit den boze. Dit is echt een boek waar je blij van wordt, met handige tips die je kan toepassen op je eigen leven.

 

inspirerende-boeken

 

#4 Het Zero Waste Project

Sta je er wel eens bij stil hoeveel troep je dagelijks om je heen verzameld? Met ‘Het Zero Waste Project‘ leer je hoe je zo min mogelijk afval creëert en wat zero waste precies inhoudt. Dit boek is super inspirerend en dankzij de vrolijke schrijfstijl van de zusjes Nicky en Jessie krijg je zin om gelijk aan de slag te gaan. Dankzij dit boek organiseerde ik zelf ook een Zero Waste Challenge. Met ‘Het Zero Waste Project’ leer je hoe je je ecologische voetafdruk kan verkleinen en word je bewust van de impact van plastic. Maar ook staan er veel praktische tips in, zoals hoe je zelf deodorant maakt of zero waste boodschappen kan doen.

 

#5 Moonology

Ik wilde al een tijdje meer weten over de betekenis van de maan, vandaar dat ‘Moonology‘ hoog op mijn lijstje stond. Met dit boek leer je om te gaan met de energie van de maancyclus. Verwacht geen saai astrologieboek, Yasmin Boland schrijft juist op een super enthousiaste manier over de maan. In Moonology wordt uitgelegd wat de acht maan fasen betekenen en hoe je elke fase kan toepassen op je leven. Dankzij dit boek ben ik erachter gekomen hoe krachtig het is om tijdens de Nieuwe Maan doelen voor jezelf op te stellen en dat je juist tijdens de Volle Maan wat rustiger aan moet doen. Zeker als je wat meer interesse hebt in spiritualiteit is het boek echt een aanrader.

Hopelijk ga je een van deze inspirerende boeken binnenkort ook eens lezen. Heb jij zelf nog leuke boekentips voor mij? Laat het mij dan weten in de comments, vind ik leuk!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz