Het is bijna Moederdag, tijd om een gezonde chocoladetaart met jullie te delen! Elke moeder wordt blij van een heerlijke chocoladetaart, toch? Ik weet in ieder geval dat mijn moeder er erg vrolijk van wordt, want die is dol op chocolade. Vooral de combinatie van chocolade en verse frambozen is echt heerlijk in deze taart. Bovendien is deze gezonde chocoladetaart ook nog eens vegan, glutenvrij, lactosevrij én bevat het geen geraffineerde suikers. Zo kan elke moeder, vrouw of oma er lekker van genieten.

Voor dit recept maakte ik gebruik van een Bosch OptiMUM keukenmachine, wat trouwens ook een leuk cadeau is voor Moederdag. Welke moeder wordt er nu niet blij van een keukenmachine die alles kan? Ik testte deze keukenmachine van Bosch uit en was echt verbaasd over wat het allemaal kan. Zo kan je met deze keukenmachine fijnmalen, mixen en kneden. Heel handig dus voor het maken van heerlijke taarten, maar ook voor andere lekkere baksels.

Ook zitten er speciale functies op voor het mixen van deeg en eiwitten, zodat je zelf niet uit hoeft te rekenen hoe lang je dit moet doen. Daarnaast zit er ook een functie op waarbij je zelf het aantal minuten kan instellen; zo hoef je er niet per se bij te blijven staan. Een heel handige keukenmachine waar je elke moeder en bakliefhebber blij mee maakt!

 

gezonde-chocoladetaart

Klik hier om deze fijne Bosch OptiMUM keukenmachine te bestellen.

 

Gezonde chocoladetaart voor Moederdag

 

Dan nog even terug naar deze heerlijke gezonde chocoladetaart. Zoals je van mij gewend bent, is deze taart helemaal Zonderzooi-proof. De bodem maak je van amandelmeel, havermout, kokosolie en ahorn siroop. Je maalt het gewoon even in het keukenmachine en klaar is Kees. De romige chocolade vulling maak je met kokosmelk, pure chocolade, ahorn siroop en kaneel. Zorg wel dat je de vette kokosmelk uit blik gebruikt, zo wordt dit chocolade recept lekker romig. Ook gebruikte ik pure chocolade met 70% cacao, omdat ik het persoonlijk anders té puur vond qua smaak. Maar dat is natuurlijk helemaal aan jou. Oké genoeg gekletst, tijd om deze Moederdag taart te gaan maken!

Deze gezonde chocoladetaart voor Moederdag is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vrij van geraffineerde suikers

Laat je me weten wat je van deze gezonde chocoladetaart vindt? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezonde-chocoladetaart

gezonde-chocoladetaart

 

Recept gezonde chocoladetaart

 

Ingrediënten
(Voor 1 taart, doorsnee 20 cm)

Bodem
125 gram amandelmeel
200 gram glutenvrije havermout
60 gram kokosolie
4 eetlepels ahorn siroop
Paar snufjes zout

Chocolade vulling
300 ml kokosmelk uit blik
125 gram 70% pure chocolade
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel kaneel
Snufje zout

Garnering
Handje verse frambozen
Handje verse munt

 

Benodigdheden

Keukenmachine, zoals bijvoorbeeld de Bosch OptiMUM
2 pannetjes
Quiche vorm met uitneembare bodem (doorsnee 20 cm)

 

Bereiding – bereidingstijd: 15 minuten + 3 uur opstijven

1. Smelt de kokosolie in een pannetje.

2. Doe de ingrediënten voor de bodem samen in de keukenmachine en maal in een paar minuten tot een fijn mengsel.

3. Verdeel het mengsel over de bodem van de quiche vorm. Duw eerst de zijkanten goed aan en zorg dat je een rand hebt van een halve centimeter dik. Werk zo naar het midden van de taart toe en duw alles goed aan met je handen. Zet de vorm daarna in de koelkast.

4. Verwarm de kokosmelk in een pannetje en voeg de kaneel toe. Roer goed door elkaar.

5. Hak de pure chocolade in stukken.

6. Doe de kokosmelk met kaneel, pure chocolade en ahorn siroop samen in de mixer en mix in een paar minuten tot een romig chocolademengsel. Laat 5 minuten afkoelen en giet dit daarna over de bodem van de vorm.

7. Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 3 uur (of een hele nacht) opstijven. Garneer de taart voor het serveren met verse frambozen en munt.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Bosch. 

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz