fbpx ...

Ben je gek op eiwitrijke smoothies? Dan zijn deze smoothie recepten echt iets voor jou! Deze keer heb ik drie heerlijke vegan smoothies gemaakt. Als ik iets lekker vind dan is het wel een frisse smoothie als ontbijt. Deze vegan smoothies zijn makkelijk om te maken en erg lekker als ontbijt of tussendoortje. Wist je dat je met een eiwitrijk ontbijt veel minder snel trek krijgt? Altijd slim dus om wat extra eiwitten toe te voegen aan je ontbijt. Bovendien is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen als je veganistisch eet.

 

Eiwitrijke smoothies met vegan eiwitpoeder

 

Voor deze eiwitrijke smoothies heb ik gebruik gemaakt van 100% vegan eiwitpoeder, namelijk het vanille eiwitpoeder van Third Wave Nutrition. Dit eiwitpoeder is laag in calorieën, bevat geen zoetstof en is vrij van allergenen zoals soja, gluten en lactose. Ik gebruik dit eiwitpoeder al een tijdje en ben er echt fan van. Zo maak ik ook graag een chocolade smoothiebowl met dit eiwitpoeder.

Ben je gek op zoete smoothies? Dan is de smoothie met frambozen en munt heerlijk. Een lekkere smoothie met een frisse nasmaak van verse munt. Heb je liever een groene smoothie als ontbijt? Maak dan de smoothie met kiwi en spinazie. Spinazie bevat veel goede eigenschappen, zoals ijzer en vitamine K. Daarnaast maakt de kiwi deze smoothie ook erg fris. De laatste smoothie is met pindakaas en banaan. Ik kan eerlijk zeggen dat dit toch wel echt mijn favoriet is! Als ik ergens gek op ben is dat wel pindakaas, zeker in combinatie met banaan en kaneel. Alle drie deze eiwitrijke smoothies zijn echt een must-try en geven je extra eiwitten om je dag top mee te beginnen.

Deze eiwitrijke smoothies zijn:

  • 100% vegan
  • Rijk aan eiwitten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk en snel om te maken

Laat je me weten wat je van deze eiwitrijke smoothies vond?  Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

Recepten eiwitrijke smoothies

 

eiwitrijke-smoothies

 

Smoothie met frambozen en munt

 

Ingrediënten
(Voor een smoothie)

1 banaan
20 gram plantaardig vanille eiwitpoeder
Twee handjes bevroren frambozen
200 ml water
Paar blaadjes verse munt

Doe alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een romige smoothie.

 

eiwitrijke-smoothies

 

Smoothie met kiwi en spinazie

 

Ingrediënten
(Voor een smoothie)

2 kiwi’s
1 bevroren banaan
20 gram plantaardig vanille eiwitpoeder
200 ml water
Handje verse spinazie
Paar blaadjes verse munt

Doe alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een romige smoothie.

 

smoothie-kiwi-spinazie

 

Smoothie met pindakaas en banaan

 

Ingrediënten
(Voor een smoothie)

1 bevroren banaan
2 eetlepels havermout
1 eetlepel 100% puur pindakaas
20 gram plantaardig vanille eiwitpoeder
200 ml water
Snufje kaneel

Doe alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een romige smoothie.

 

eiwitrijke-smoothies

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz