fbpx

Speciaal voor jullie heb ik de voordelen van alleen reizen op een rijtje gezet. Ik ben de afgelopen jaren al vaak alleen op reis geweest en kan het echt iedereen aanraden! Zo ben ik in mijn uppie naar Indonesië, Vietnam, Thailand, Maleisië en Sri Lanka geweest. Door alleen te reizen volg je meer je intuïtie, maak je sneller nieuwe vrienden en ontdek je plekken die je anders niet zou zien. Bovendien ben je nooit echt helemaal alleen, want er zijn altijd wel mensen die ook alleen reizen, waardoor je snel aanspraak hebt. Benieuwd naar alle voordelen van alleen reizen? Lees dan snel verder.

 

 

De voordelen van alleen reizen

 

voordelen-alleen-reizen

 

#1 Je ontmoet veel nieuwe mensen

 

Het grootste voordeel van alleen reizen is dat je ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet. Dat klinkt misschien gek, maar uit ervaring weet ik dat het echt zo is. Mensen maken makkelijker een praatje met je en vaak sta je er zelf ook meer voor open. Of je nu in een hostel of hotel verblijft, alleen reizen is juist hartstikke sociaal. Tijdens mijn laatste reis in mijn uppie door Sri Lanka heb ik zó veel nieuwe mensen ontmoet dat ik me nooit eenzaam gevoel heb. Ook ontmoet je mensen uit andere landen, waar je vaak weer leuke vriendschappen aan overhoudt. Bovendien reizen er veel mensen in Azië alleen, waardoor je snel contact maakt als je beide alleen bent.

 

#2 Je volgt je eigen intuïtie

 

Als je samen reist moet je vaak dingen plannen en samen beslissen wat je gaat doen. Dat is natuurlijk ook logisch, aangezien je samen een reis maakt. Het voordeel aan alleen op reis is dat je ontzettend veel vrijheid hebt en daardoor ook meer je intuïtie volgt. Zo vind ik supermarkten in Azië altijd geweldig en kan ik daar best een uur rondhangen. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die dat nou net zo boeiend vind als mij, haha! Maar ook kan je langer op plekken blijven hangen als je dat fijn vindt of bijvoorbeeld een keer een yogales volgen om 6.00 ‘s ochtends. Niemand die er mee zit of die je tegenhoudt. Als je alleen reist ga je veel meer leven vanuit je gevoel en hoef je niks te overleggen met anderen. Heerlijk!

 

voordelen-alleen-reizen

 

#3 Je leert jezelf écht kennen

 

Door alleen op reis te gaan kom je jezelf echt tegen. Je komt erachter wie je écht bent, wat je wilt en ook hoe je in het leven staat. Je kan namelijk lekker je eigen plan trekken en doen wat jij zelf leuk vindt. Veel mensen die niet weten wat ze voor fulltime baan willen hebben, besluiten bijvoorbeeld om eerst een tijdje te gaan reizen. Tijdens een reis ontdek je vaak wat je passie is en waar je gelukkig van wordt. Omdat je veel tijd doorbrengt met jezelf ontdek je ook weer nieuwe kanten van jezelf, die je voorheen misschien nog niet kende.

 

#4 Je stapt uit je comfort zone

 

Als je alleen op reis gaat merk je dat je dingen moet doen die je normaal niet zou durven. Je stapt echt uit je comfort zone en daar heb je ook later in je leven plezier van. Zo kan het misschien best spannend zijn om voor het eerst alleen te vliegen, uiteten te gaan of een grote stad te verkennen. Maar je zal ook merken dat het ontzettend leuk is als je er voor open staat. De eerste keer dat ik alleen vloog was naar Kopenhagen en ik vond het best spannend. Toen iemand naar mijn paspoort vroeg was ik al bang dat ze mij aanzagen voor een of andere terrorist. Maar toen ik eenmaal in het vliegtuig zat, kwam ik tot rust en besefte ik ineens hoe tof het eigenlijk was om in mijn eentje te vliegen. Bovendien maak je dit soort nieuwe indrukken in je eentje veel intenser mee dan samen en blijven de herinneringen je jarenlang bij.

 

voordelen-alleen-reizen

 

#5 Alleen reizen is goedkoper

 

Als je alleen reist kan je zelf natuurlijk controle houden over je budget. Je bepaalt zelf of je in een goedkope of dure accommodatie slaapt en of je luxe of lekker local uiteten gaat. Op die manier kan je echt ontzettend goedkoop rondreizen. Ik ben zelf een aantal jaar geleden een paar maanden door Azië gereisd en zat nooit boven mijn maandelijkse budget. Natuurlijk reisde ik niet elke dag alleen, er waren genoeg gezellige backpackers om mij heen. Maar toch kan je altijd zelf keuzes maken en heb je je eigen budget in de hand als je alleen reist. Tip: op de website backpacken in Azië vind je veel informatie over backpacken en budget.

Hopelijk heb ik je geïnspireerd om een keertje alleen op reis te gaan. Lijkt jou dat wat? Gewoon doen! Ik heb enorm genoten van mijn reizen alleen en weet zeker dat ik in de toekomst nog vaker alleen op reis ga. Heb je nog vragen hierover? Laat het mij dan weten in de comments.

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)