fbpx ...

Het is tijd voor iets nieuws: wraps met bloemkool en harissa! Deze heerlijke Midden-Oosterse wraps zijn weer eens wat anders dan je gewend bent. De combinatie van geroosterde bloemkool, paprika, hummus en dukkah is heerlijk. Ook vond ik het wel eens tijd voor een bloemkool recept. Wist je dat er gewoon geen één recept met bloemkool op Zonderzooi staat? Ik schaam me diep, maar soms ben ik gewoon heel simpel met groenten en denk ik niet aan bepaalde groenten, zoals bloemkool. Tot dat iemand mij laatst via Instagram vroeg om een recept met bloemkool, dus bij deze. Deze heerlijke wraps met bloemkool en harissa zijn zeker het proberen waard.

 

Wraps met bloemkool en harissa

 

Voor deze wraps gebruikte ik milde harissa. Je kan ook zelf harissa maken of een pittigere variant gebruiken, bijvoorbeeld deze. Door de bloemkool met harissa te roosteren in de oven krijg het een heerlijke smaak en bovendien krijgt de bloemkool zo een lekkere bite. Daarnaast gebruikte ik ook dukkah. Dit is een Egyptisch mengsel van kruiden, noten en specerijen wat heerlijk is als topping. Dukkah is niet zo bekend en dat is eigenlijk erg jammer. Het geeft namelijk een heerlijke smaak aan Midden-Oosterse gerechten, zoals deze wraps met bloemkool en harissa. Tegenwoordig kan je het al wel in sommige supermarkten kopen en anders vind je het sowieso bij de Marokkaanse of Turkse supermarkt.

 

wraps-met-bloemkool

 

Welke hummus is gezond?

 

Dan nog even iets over hummus. Het liefst gebruik ik zelfgemaakte hummus, maar soms ben ik ook gewoon lui en koop ik het kant-en-klaar. Wel zorg ik dat ik altijd verse hummus koop, want dan weet ik zeker dat er geen troep in zit. Daarnaast is het altijd slim om even de ingrediëntenlijst te checken. Hoe meer percentage kikkererwten er in zitten, hoe beter. Sommige goedkope merken, zoals Maza, bevatten maar 37% kikkererwten! Ik vind echt niet dat je dat hummus mag noemen. Een goede hummus bevat veel kikkererwten en daarnaast tahin, knoflook, kruiden en een klein beetje olie. Oké genoeg gekletst, tijd om lekker te gaan koken!

Deze wraps met bloemkool en harissa zijn:

  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Boordevol vitaminen en mineralen

Laat je me weten wat je van deze wraps met bloemkool en harissa vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

wraps-met-bloemkool

wraps-met-bloemkool

wraps-met-bloemkool

 

Recept wraps met bloemkool en harissa

 

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oven

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

6 mini wraps (of 2 medium wraps)
1/2 bloemkool
3 eetlepels milde harissa
1 eetlepel olijfolie
3 rode paprika’s
6 eetlepels hummus klassiek
Handje verse peterselie
1 eetlepel dukkah
Snufje zout

 

Benodigdheden

Oven
Kom

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Verwijder de bovenkant van de paprika’s en snijd de paprika’s in repen.

3. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in een kom. Meng de bloemkool roosjes met de harissa, olijfolie en breng op smaak met zout. Hou je van pittig? Voeg dan wat extra cayenne peper toe.

4. Verspreid de bloemkool over de ovenplaat en leg de paprika’s er naast. Bak samen 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Het maakt niet uit als de paprika’s een beetje zwart kleuren.

5. Bak de wraps even kort in een pan zonder olie of verwarm ze 30 seconden in de magnetron.

6. Besmeer de wraps met een laagje hummus en beleg ze met geroosterde paprika, bloemkool, dukkah en verse peterselie.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

wraps-met-bloemkool

info@zonderz