Deze pannenkoeken met koffie en chocolade zijn echt om van te smullen! Ben je gek op koffie? Dan is dit heerlijke ontbijtrecept wat voor jou. Voor deze vegan pannenkoeken gebruikte ik de heerlijke koffie van Coffee to Stay, welke op een duurzame manier gemaakt is. Door deze koffie te drinken steun je gelijk de koffieboeren in Kenia, hoe fijn is dat? Daarnaast zijn deze pannenkoeken met koffie, chocolade en banaan gewoon echt een feestje als ontbijt! Op zondag doen mijn vriend en ik altijd ontbijt op bed en daar horen standaard pannenkoeken bij. Deze vegan pannenkoeken zijn helemaal Zonderzooi-proof, zodat je lekker kan genieten zonder schuldgevoel. Bovendien geeft de koffie in de pannenkoeken je een energieboost om de dag goed te beginnen.

 

pannenkoeken-met-koffie

 

Wat is duurzame koffie?

 

Wat is eigenlijk duurzame koffie en waarom is het beter dan gewone koffie? Dat leg ik je graag eventjes uit! Door de klimaatverandering worden de koffieoogsten wereldwijd bedreigt, waardoor boeren steeds minder verdienen voor het verbouwen van koffie. Daar wilde Stichting Max Havelaar verandering in brengen. Daarom zijn ze samen met Fairtrade koffieboeren een Climate Academy gestart, waarbij de koffieboeren leren hoe ze om moeten gaan met de klimaatverandering. Ook leren ze hoe ze op een duurzame manier koffie kunnen maken, zodat het beter is voor het milieu. Door te kiezen voor de heerlijke koffie van Coffee to Stay steun je de koffieboeren in Kenia en weet je dat zij er ook een goede prijs voor krijgen.

Natuurlijk heb ik de koffie even goed geproefd. Het is een heerlijke koffie, waarvan je er het liefst meerdere kopjes van wilt drinken. De smaak is intens, maar ook heel erg zacht alsof je chocolademelk drinkt. Deze lekkere koffie moet je eigenlijk altijd standaard in huis hebben! Niet alleen voor een kopje koffie, maar dus ook voor dit heerlijke pannenkoeken recept.

Deze pannenkoeken met koffie en chocolade zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Boordevol vezels

Laat je me weten wat je van deze pannenkoeken met koffie vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

pannenkoeken-met-koffie

coffee-to-stay-koffie

 

Recept pannenkoeken met koffie en chocolade

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

Pannenkoeken
50 gram speltbloem
100 ml espresso, gemaakt met Coffee to Stay koffie
25 ml plantaardige melk
1 eetlepel chia zaad
3 eetlepels water
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout

Toppings
1 banaan
10 gram pure chocolade
15 gram pecannoten
Scheutje ahorn siroop

 

Benodigdheden

Koekenpan

 

Bereiding

1. Zet een kopje espresso met de Coffee to Stay koffie. Gebruik hier 100 ml van voor het recept.

2. Doe de chia zaden met het water in een glas en laat 5 minuten staan. Dit wordt een ‘chia ei’ genoemd en is een vervanger van eieren.

3. Doe daarna de speltbloem, espresso, plantaardige melk, chia ei, bakpoeder en zout in een kom. Mix met een mixer of garde tot een glad beslag.

4. Doe een scheutje olijfolie in de pan, gebruik 1/4 van het beslag en bak hier een klein pannenkoekje van. Zorg dat beide kanten mooi bruin worden en bak in totaal vier pannenkoekjes.

5. Stapel de pannenkoekjes op en garneer ze met plakjes banaan, fijngehakte pure chocolade en pecannoten. Breng op smaak met een scheutje ahorn siroop.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Coffee to Stay. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

coffee-to-stay

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

info@zonderz