fbpx ...

Ik heb mijn favoriete duurzame kledingwinkels in Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Ben je gek op shoppen, maar dan wel op een eerlijke manier? Dan zijn deze duurzame kledingwinkels echt iets voor jou! Zoals je misschien wel weet ben ik de laatste tijd veel bezig met eerlijk geproduceerde kleding. Ben je benieuwd wat duurzame kleding precies is? Daar lees je hier meer over. In grote steden als Amsterdam vind je toch wel vaak de meeste winkels met duurzame merken, zoals Armed Angels, Kings of Indigo en Underprotection. Ik heb de leukste duurzame kledingwinkels in Amsterdam voor je op een rijtje gezet!

 

6x duurzame kledingwinkels in Amsterdam

 

Studio JUX + co

 

Studio JUX + co is een prachtige kledingwinkel boordevol duurzame merken. De collectie is erg uitgebreid, met merken zoals Thinking Mu, Armed Angels, People Three en Rhumaa. Hier kan je je best een tijdje vermaken! De collectie is heel erg vrouwelijk, zo kan je hier terecht voor fijne zomerjurkjes, tops en jumpsuits. Ook verkopen ze hun eigen merk Studio Jux. Aan elk kledingstuk van dit merk hangt een labeltje met een cijfer en dat cijfer is weer gekoppeld aan een van hun vaste kledingmakers in Nepal. Zo kan je precies zien wie jouw kleding gemaakt heeft, hoe tof is dat? Hier zijn ze heel open over hun kleding en weet je waar het vandaan komt. Alle kleding die hier hangt wordt in goede werkomstandigheden en met eerlijke materialen gemaakt.

Studio JUX + co, Ceintuurbaan 252, 1072 GH Amsterdam

 

duurzame-kledingwinkels-in-amsterdam

duurzame-kledingwinkels-in-amsterdam

duurzame-kledingwinkels-in-amsterdam

 

Lena the Fashion Library

 

Wat is er eigenlijk beter voor het milieu dan kleding ruilen? Soms heb je bepaalde kledingstukken maar één keer nodig, bijvoorbeeld voor een feestje of bruiloft. Bij Lena The Fashion Library kan je kleding een tijdje lenen, dragen en daarna weer terugbrengen. Een duurzaam concept dat er voor zorgt dat er geen nieuwe kleding geproduceerd hoeft te worden. Je kan hier een abonnement nemen vanaf €10 en zo je favoriete items lenen. Ook kan je eenmalig iets lenen zonder abonnement, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid. Ze hebben echt een enorme collectie van jurkjes, rokjes, broeken en jassen. Je kan online bekijken wat je wilt lenen en dit laten bezorgen op een Swap Point, waar je het zelf kan ophalen. Ook kan je naar de winkel gaan om het allemaal even rustig te passen. Ik vind dit echt een top concept en ga hier snel wat scoren!

Lena The Fashion Library, Westerstraat 174H, 1015 MP Amsterdam

 

 

Geitenwollenwinkel

 

De naam van deze winkel vind ik echt geniaal bedacht! Geitenwollenwinkel is dé plek waar je moet zijn voor toffe items die op een eerlijke manier gemaakt zijn. Hier vind je veel vrouwelijke kleding met een stoere touch. De Geitenwollenwinkel heeft prachtige vegan leren tassen, blousjes, jurkjes en t-shirts. Hier verkopen ze onder andere Kings of Indigo, Armed Angels en Mud Jeans. Ook kan je hier terecht voor de prachtige lingerie van Underprotection. Duurzame lingerie is allesbehalve saai, dat zie je wel aan deze mooie kanten bh’s en broekjes. Daarnaast verkoopt Geitenwollenwinkel ook nog hun eigen merk, Goat Organic Apparel. Dit zijn fijne basics voor een betaalbare prijs, zoals t-shirts, longsleeves en sweaters.

Geitenwollenwinkel,  Utrechtsestraat 37, 1017 VJ Amsterdam

 

geitenwollenwinkel

geitenwollenwinkel

 

Filippa K

 

Een paar deuren naast De Geitenwollenwinkel zit Filippa K. Dit Scandinavische merk draait al jaren mee en staat bekend om hun eerlijke, sustainable kleding. Hier vind je geen drukke prints of schreeuwende teksten, maar mooi ontworpen kledingstukken in een minimalistische stijl. Bij Filippa K kan je terecht voor jurkjes, blousjes en t-shirts. De items zijn misschien wat duurder dan je gewend bent, maar daarentegen ze zijn wel erg tijdloos. Een jurkje kan Filippa K kan je nog jarenlang dragen zonder dat het saai wordt. Veel duurzamer dus dan elk jaar een nieuw jurkje kopen!

Filippa K, Utrechtsestraat 85, 1017 VK Amsterdam

 

Sukha

 

Als ik in Amsterdam ben moet ik altijd even een bezoekje brengen aan Sukha, zo’n fijne winkel! Deze winkel heeft een frisse uitstraling waar je vrolijk van wordt. Alles wat bij Sukha verkocht wordt is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, linnen of biologisch katoen. In India en Nepal heeft Sukha een eigen atelier, waar er veel aandacht is voor goede werkomstandigheden en een goed inkomen. Bij Sukha kan je terecht voor kleding met een relaxte vibe, zoals oversized jurken en blouses. Daarnaast hebben ze ook veel minimalistische accessoires, zoals tassen, sieraden en sjaals. Ben je op zoek naar een leuk cadeautje? Neem hier dan zeker eens een kijkje, want ze hebben ook veel handgemaakte keramieken spulletjes.

Sukha, Haarlemmerstraat 110, 1013 EW Amsterdam

 

Het Faire Oosten

 

Het Faire Oosten heeft een grote collectie aan duurzame kleding, maar ook aan interieur, accessoires en hebbedingetjes. Ik kan mij hier echt uren vermaken, ze hebben zo veel prachtige dingen! Het is ook een leuke winkel om een cadeautje voor iemand te scoren. Qua merken hebben ze hier echt alles, zoals Thinking Mu, Kuyichi, Rhumaa en Royal Bamboo. Alles hangt gesorteerd op kleur, zodat je precies weet waar je moet zijn. Daarnaast hebben ze ook verschillende schoenen, zoals de fijne espadrilles van Tom’s. De medewerkers helpen je graag met je keuze en geven persoonlijk advies. Ook handig: in de winkel hangen tips hoe je je kleding het beste mooi houdt. Zo weet je zeker dat je nieuwe items lekker lang meegaan!

Het Faire Oosten, Waldenlaan 208, 1093 NH Amsterdam

 

faireoostenamsterdam

faireoostenamsterdam

 

Hopelijk ben je zo geïnspireerd om een kijkje te nemen bij deze duurzame kledingwinkels in Amsterdam! Mis ik nog een toffe kledingwinkel? Laat het mij dan vooral weten in de comments.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

 

info@zonderz