fbpx ...

Deze salade met parelcouscous is lekker fris van smaak en heerlijk om te eten als maaltijdsalade. Maak jij wel eens recepten met parelcouscous? Ik moet eerlijk toegeven dat dit voor mij de eerste keer was, maar ik ben fan! Parelcouscous is niet echt te vergelijken met gewone couscous, want eigenlijk zijn het gewoon kleine balletjes van pasta. Erg lekker om te gebruiken door een salade of wok gerecht. Het geeft toch net wat meer vulling aan een salade en bovendien ziet het er ook vrolijk uit bij een etentje.

 

Hoe bereid je parelcouscous?

 

Hoe moet je parelcouscous bereiden? Eigenlijk doe je dit dus ook hetzelfde als pasta. Gewoon even 10 minuutjes koken en klaar is kees. De parelcouscous die ik gebruik voor dit recept is van het merk Al’Fez, deze vind je wel bij de meeste supermarkten. Deze salade met parelcouscous zit boordevol vitaminen dankzij de wortel, komkommer en dadels. Dankzij de sojabonen is deze vegetarische salade toch gewoon rijk aan eiwitten. Als dressing heb ik mijn favoriete dressing gemaakt, een combinatie van limoensap, ahorn siroop en olijfolie. Deze gebruik ik eigenlijk altijd standaard over zomerse salades, omdat het een heerlijke fris-zoete dressing is. Zorg gewoon dat je altijd wat olijfolie en ahorn siroop in huis hebt, dan kan je de dressing zo in elkaar flansen!

Deze salade met parelcouscous is:

  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan eiwitten

Laat je me weten wat je van deze salade met parelcouscous vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

salade-met-parelcouscous

salade-met-parelcouscous

 

Recept salade met parelcouscous

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

100 gram parelcouscous
200 gram sojabonen
4 medjoul dadels
1 grote wortel/winterpeen
1 avocado
1/2 komkommer
Handje verse munt

Dressing
1 limoen
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ahorn siroop

 

Benodigdheden

Spiraalsnijder

 

Bereiding

1. Bereid de parelcouscous zoals beschreven op de verpakking.

2. Was de wortel en maak er lange slierten van met een spiraalsnijder.

3. Snijd de dadels, komkommer en munt fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakjes.

4. Maak de dressing. Pers het sap van de limoenen in een schaaltje en meng met olijfolie en ahorn siroop.

5. Giet de parelcouscous af en doe deze in een salade kom. Voeg de wortel, sojabonen, dadels, komkommer, avocado en munt toe. Breng de couscous salade op smaak met de dressing.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

salade-met-parelcouscous

info@zonderz