fbpx ...

Het is weer tijd voor een nieuwe lijst met hotspots, deze keer hebben we de leukste hotspots in Den Bosch opgezocht! Want ook in deze Brabantse stad zitten super toffe winkeltjes verstopt. Den Bosch is echt een stad waar je heen kan om lekker te eten, te winkelen of een terrasje te pakken. Toen ik deze lijst ging samenstellen kwam het ene na het andere leuke winkeltje tevoorschijn. Tijdens mijn bezoekje aan Den Bosch heb ik toch echt moeten kiezen tussen al die toffe winkels. Daarom deel ik nu mijn lijst met alle plekken die echt de moeite waard zijn. Ga je binnenkort een dagje naar Den Bosch? Neem dan zeker een kijkje bij deze hotspots in Den Bosch!

 

10x hotspots in Den Bosch

 

Yalla Yalla Foodbar

 

Bij Yallla Yalla Foodbar kan je terecht voor lunch, diner en mezze. Mezze zijn kleine hapjes om lekker samen te delen. Je kunt hier genieten van gerechten uit het Midden-Oosten, maar wel met een Nederlandse twist. Daarnaast kun je kiezen voor meerdere opties, namelijk het 3-gangen verrassingsmenu, shared dining en tapas. Het eten hier is echt heerlijk, van verse falafel tot homemade hummus. Bovendien houdt Yalla Yalla Foodbar ook rekening met veganisten en vegetariërs, zo is er dus voor iedereen iets lekkers te smullen. Wel even een handige tip: de lunch is alleen in het weekend en doordeweeks is Yalla Yalla geopend vanaf 17:00 uur.

Yalla Yalla Foodbar – Postelstraat 4 – ‘s-Hertogenbosch

 

Oerwoud

 

hotspots-den-bosch

 

Oerwoud kon natuurlijk echt niet missen bij de hotspots in Den Bosch! Oerwoud is een winkel en vegan café in één, boordevol leuke spulletjes en heel veel planten. Heb je zin in een frisse salade of een gezond taartje? Dan is Oerwoud zeker de moeite waard. Alles wat hier geserveerd wordt is 100% vegan en daarnaast echt super lekker. Bovendien heeft Oerwoud een missie om Den Bosch wat groener en bewuster te maken. Je kunt er dan ook terecht voor alles wat met groen, gezond en duurzaamheid te maken heeft. Als je op zoek bent naar iets leuks voor in huis kan je bij de stadstuinwinkel van Oerwoud zeker slagen. Scoor hier een mooie plant of toffe macramé voor aan je muur!

Oerwoud – Vughterstraat 84 – ‘s-Hertogenbosch

 

 

Conceptstore 21

 

 

Bij Conceptstore 21 kan je kleding, woonaccessoires en hele mooie sieraden vinden. Alle kleding die hier verkocht wordt is gemaakt door Nederlandse ontwerpers. Hier word je overladen met spullen en heel veel wooninspiratie. Wat ik zelf tof vind is dat het vooral handgemaakte accessoires zijn die er worden verkocht. De eigenaresse Myrthe werkt daarnaast ook samen met ondernemers in de buurt. Onder het label Room 21 ontwerpt Myrthe haar eigen gemaakte woonaccessoires voor een betaalbare prijs. Ik moet niet te vaak in dit soort winkeltjes komen, anders kom ik met te veel nieuwe spullen thuis. Zeker een aanrader dus!

Conceptstore 21 – Snellestraat 29a – ‘s-Hertogenbosch 

 

Gusto

 

Ben je gek op Italiaans eten? Dan ben je bij Gusto aan het juiste adres! Je kan hier lekker lunchen en in het weekend ook uitgebreid dineren. Pure verwennerij! Bij deze Italiaan kun je genieten van heerlijke verse pasta’s, salades of antipasta’s. Dit kun je lekker samen delen of als je het liever voor jezelf houd kan natuurlijk ook. Als je heerlijk wilt genieten van ]de Mediterraanse keuken ben je bij Gusto bij het juiste adres. Mijn favoriete broodje hier is de warme volkoren panini met geitenkaas, walnoten, rucola en balsamico-honing dressing. Hmmm!

Gusto – Kolperstraat 8 – ‘s-Hertogenbosch

 

Koekwaus

 

Als je net als ik gek bent op kleine boutiques dan is Koekwaus echt de moeite waard om langs te gaan! Deze vrolijke boutique wordt gerund door twee zussen van Brabantse afkomst. Ze hebben het Koekwaus genoemd, wat een Brabants woord is voor mafkees. Als je binnen loopt word je meteen vrolijk van alle kleding, accessoires en hebbedingen die ze hier hebben. Alles wat je ziet straat creativiteit uit. Bij Koekwous verkopen ze veel toffe merken, zoals Numph en Native Youth. Ook verkopen ze hier schoenen van TD Leather boots, die op een duurzame manier geproduceerd zijn.

 
Koekwaus – Vughterstraat 19 – s’-Hertogenbosch
 

 

 

 

Fifty-Fifty

 

hotspots-den-bosch

 

Bij Fifty-Fifty kun je genieten van gezonde gerechten, maar ook van wat minder gezonde gerechten. Soms is het gewoon heerlijk om wat ongezonds te snoepen. Dit kun je dan ook zeker bij Fifty-Fifty. Ze hebben hier veel keus, van glutenvrije taco’s tot overnight oats en frisse smoothies. Alleen al het kiezen van lekkere maaltijd hier is voor mij een klus. Binnen is het wat kleiner, daarom is het fijn dat je de gerechten ook on the go mee kan nemen. Handig als je in Den Bosch werkt bijvoorbeeld! En op deze manier kan je andere toeristen en stadsgangers in Den Bosch lekker jaloers maken.

Fifty – Fifty – Snellestraat 54 – ‘s-Hertogenbosch

 

Daily Poetry

 

 

Daily Poetry is een toffe winkel waar ze een grote collectie hebben aan duurzame merken. Hier kan je terecht voor onder andere Armed Angels, People Tree en Thinking Mu. Een van de favoriete winkels van Dalí, omdat je hier ook goed geholpen wordt met je kledingkeuze. Bij Daily Poetry hebben ze een leuke collectie aan spulletjes, die door de eigenaars met veel liefde is uitgezocht. Dit is dan ook terug te zien in het interieur, alles is met zorg en aandacht ingericht tot een knusse huiskamer. Naast duurzame kleding hebben ze hier ook veel woonaccessoires, zoals kaarsen, placemats van gerecycled katoen en mooie boeken. De kans is dan ook klein dat je de winkel zult verlaten met lege handen!

Daily poetry – Vughterstraat 72 – ‘s-Hertogenbosch

 

Wanderwood

 

 

Als ik ergens dol op ben zijn dat wel planten, heb jij dat ook? Planten zorgen weer voor wat meer natuur in huis. Wanderwood is daarom echt een aanrader om te bezoeken. Het voelt alsof je even in de natuur bent als  je deze winkel binnenstapt. Ook zijn er veel toffe accessoires te vinden voor in je huis of tuin. Een hele winkel boordevol inspiratie! Daarnaast geven ze hier vaak creatieve workshops, zoals het maken van je eigen ecosysteem. Hoe tof is dat? Ik zou hier zeker een keertje langsgaan als je interieur wel een groene oppepper kan gebruiken.

Wanderwood – Snellestraat 14 – ‘s-Hertogenbosch 

 

CoffeeLab

 

Als je een plekje zoekt om lekker te werken dan is CoffeLab daar zeker de perfecte plek voor. Je kan hier aan de slag achter je laptop onder het genot van een goede kop koffie. Daarnaast is de menukaart hier ook erg fijn en hebben ze voor iedereen wel wat lekkers. Denk aan boterhammen met bietenhummus, gegrilde groenten en tahin-citroen dressing of een frisse salade met noedels, paddenstoelen, sojabonen en misodressing. Ook hebben ze hier wat grotere tafels staan, zodat je ook met een groepje kan werken of brainstormen. De locatie is op een paar minuutjes lopen van Centraal Station, waardoor het een ideale plek is om af te spreken. Oh en probeer ook zeker een keer hun heerlijke carrot cake!

CoffeeLab – Stationsweg 35 – s’-Hertogenbosch

 

Banketbakkerij Jan de Groot

 

Ben je een echte zoetekauw? Voor de allerlekkerste Bossche bollen moet je zeker langs gaan bij Jan de Groot! Houd er wel rekening mee dat je er misschien even voor in de rij moet staan. Naast het halen van een Bossche bol kun je er natuurlijk ook in de lunchroom genieten van een kopje koffie en een heerlijk gebakje. Ook voor lekkere taarten kun je terecht bij Jan de Groot, misschien niet allemaal even gezond, maar soms moet dat ook gewoon kunnen!

Banketbakkerij Jan de Groot – Stationsweg 24 – ‘s-Hertogenbosch

Hopelijk ga je binnenkort ook een dagje naar Den Bosch en kan je deze lijst met hotspots goed gebruiken! Zijn er nog hotspots die volgens jou ook een bezoekje waard zijn? Laat het mij dan weten in de comments.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

Latest posts by Kaya (see all)