Ben je gek op koffie? Dan moet je deze overnight oats met koffie eens proberen! Dit recept met havermout maak je de avond van te voren en zet je dan een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend is je ontbijt zo klaar en kan je gelijk aanvallen. Een heerlijk recept voor echte koffie lovers! Deze overnight oats geven je lekker veel energie om je dag goed te beginnen. Daarnaast kan je dit ontbijt ook makkelijk onderweg meenemen, bijvoorbeeld in een weckpotje. Ik deelde de foto’s van deze overnight oats met koffie laatst al via Instagram en werd er super enthousiast gereageerd. Tijd om dit heerlijke recept met jullie te delen!

Havermoutpap is al jaren mijn favoriete ontbijt. Ik denk dat ik het al vijf jaar als ontbijt eet en heel af en toe wissel ik het af met een smoothie. Het is niet alleen enorm lekker, maar vult ook enorm goed vanwege de langzame koolhydraten. Daardoor heb je lang een verzadigd gevoel en ga je gedurende de dag minder snel snacken. Na het eten van deze overnight oats met koffie heb je voorlopig even geen honger. Ook heb ik er wat chia zaden aan toegevoegd, zodat de havermoutpap lekker dik wordt. Met een beetje ahorn siroop erbij is het ook lekker zoet en de pure chocolade maakt het helemaal af. Deze overnight oats zijn echt een feestje dus!

Deze overnight oats met koffie zijn:

  • Lactosevrij
  • Boordevol B-vitamines
  • 100% vegan
  • Rijk aan vezels

Laat je me weten wat je van deze overnight oats met koffie vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

overnight-oats-met-koffie

overnight-oats-met-koffie

 

Recept overnight oats met koffie

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

3 eetlepels espresso
40 gram havermout
1 eetlepel chia zaden
100 ml plantaardige melk (Bijvoorbeeld hazelnoot-rijst drink)
2 theelepels ahorn siroop
Optioneel: 10 gram pure chocolade.

 

Benodigdheden

(Weck)potje of glas

 

Bereiding

1. Zet een sterke espresso.

2. Doe 3 eetlepels espresso samen met de havermout, chia zaden, plantaardige melk en ahorn siroop in een glas of (weck)potje. Roer goed door elkaar en zet minimaal één uur of een hele nacht in de koelkast.

3. Versier de overnight oats ‘s ochtends met fijngehakte pure chocolade.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

 

overnight-oats-met-koffie