Deze wraps met vegetarische shoarma zijn lekker, gezond én staan binnen een kwartiertje op tafel. Vegetarische wraps zijn heerlijk als diner, maar soms kan het best lastig zijn om te verzinnen wat je er in doet. Gelukkig ontdekte ik laatst de vegetarische shoarma van de Vegetarische Slager, welke gemaakt is van soja. Verder bevat deze shoarma helemaal geen zooi, alleen nog wat kruiden, zonnebloemolie en zout. Bovendien proef je het verschil met echte shoarma niet eens, dus ook een aanrader als je minder vlees wil gaan eten. Zelfs mijn vriend – die heel graag vlees eet – was dol op deze gezonde wraps!

 

Wraps met vegetarische shoarma

 

De wraps heb ik gevuld met komkommer, rode ui, rucola, gedroogde tomaten, gezonde knoflooksaus en shoarma. Zoals je misschien wel weet ben ik dol op recepten met weinig ingrediënten en deze wraps passen daar heel goed bij. Zelf knoflooksaus maken is echt niet moeilijk. Je mengt gewoon wat (soja)yoghurt met knoflook, peper en zout. Veel lekkerder dan knoflooksaus uit een potje en bovendien zit er niks slechts in. Al jaren maak ik op deze manier knoflooksaus en zo kan je gewoon genieten zonder schuldgevoel. Mocht je deze wraps graag als lunch mee willen nemen naar je werk, dan kan je de knoflooksaus ook vervangen door hummus. Misschien iets fijner voor je collega’s.

Deze wraps met vegetarische shoarma zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan eiwitten

Laat je me weten wat je van deze wraps met vegetarische shoarma vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

wraps-met-vegetarische-shoarma

wraps-met-vegetarische-shoarma

 

Recept wraps met vegetarische shoarma

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 


Ingrediënten
(Voor 4 personen)

8 meergranen wraps
300 gram vegetarische shoarma
2/3 komkommer
1 rode ui
150 gram zongedroogde tomaten (in olijfolie)
Paar handjes verse rucola

Knoflooksaus
300 ml sojayoghurt
2-3 teentjes knoflook
Peper en zout

 

Bereiding

1. Snijd de knoflook fijn. Maak de knoflooksaus door de sojayoghurt te mengen met knoflook en breng op smaak met peper en zout.

2. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de ui in dunne ringen.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de vegetarische shoarma in 5-10 minuten goudbruin en gaar.

4. Verwarm de wraps in een pan zonder olie of 30 seconden in de magnetron. Vul ze daarna met een laagje knoflooksaus, shoarma, komkommer, ui, rucola en een paar zongedroogde tomaten.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz