fbpx ...

Jaaa het is weer bijna Pasen en dat betekent tijd voor een Paasbrunch met lekker veel eten! Om van Pasen een feestje te maken heb ik een lijstje gemaakt met 8x vegan paasrecepten. Op deze manier kan iedereen smullen van de lekkerste recepten. Al deze gezonde paasrecepten zijn 100% vegan, dus ook lactosevrij. Daarnaast zijn er ook veel recepten glutenvrij. Veel kookplezier!

Laat je me weten wat je van deze vegan paasrecepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

8x vegan paasrecepten

 

Vegan wentelteefjes met rode bessensaus

 

wentelteefjes-met-rode-bessensaus

Deze wentelteefjes met rode bessensaus en pecannoten zijn verrukkelijk! Voor deze wentelteefjes heb je geen ei of melk nodig en bovendien zijn ze ook nog eens makkelijk om te maken. Hier steel je zeker de show mee tijdens Pasen, niet alleen lekker voor volwassenen, maar ook zeker voor kleine kinderen.

 

Vegan citroen-kokos taart

 

vegan-kokos-citroen-taart

Deze vegan kokos-citroentaart is heerlijk voor bij de paasbrunch. De combinatie van kokosyoghurt en citroen is erg fris van smaak. Deze taart maak je al in een kwartiertje en daarna hoeft hij alleen nog even op te stijven in de koelkast. Zo kan je hem al een dag eerder maken, dan hoef je hem met Pasen alleen nog maar even uit de koelkast te halen. Ook is de taart gluten- en lactosevrij! 

 

Smoothie met appel en gember

 

vegan-paasrecepten

Om deze paasdagen goed te starten is er niks beter dan een gezonde smoothie met appel en gember. Je hebt het in vijf minuten gemaakt en de smoothie zit boordevol gezonde vitamines om de paasdagen goed door te komen. Dit recept kon natuurlijk niet ontbreken aan het lijstje met vegan paasrecepten! 

 

Bietensoep met kokosmelk en gember

 

vegan-paasrecepten

Zoek je een lekker soepje voor tijdens de Paasbrunch? Dan raad ik deze bietensoep met kokosmelk en gember aan! De soep is lekker zoet en zacht van smaak. Door de kokosmelk is de soep erg romig en natuurlijk ook lactosevrij.

 

Glutenvrije boekweitpannenkoeken met banaan

 

vegan-paasrecepten

Serveer deze heerlijke boekweitpannenkoeken tijdens je Paasontbijt, dan is iedereen blij! Blogger Gewoon Hanne maakte dit lekkere recept en ik ga ze snel eens proberen. Ook fijn: de pannenkoeken zijn niet alleen 100% vegan, maar ook glutenvrij.

 

Gezonde zoete aardappel spread

 

vegan-paasrecepten

Lekker voor op brood tijdens de Paasbrunch, deze gezonde zoete aardappelspread. Deze valt altijd goed in de smaak bij iedereen! De combinatie van de zoete aardappel met een klein beetje knoflook en gerookt paprika poeder is heerlijk. Ga jij dit vegan paasrecept ook op tafel zetten?

 

Chia pudding met aardbeien en banaan

 

gezonde-paasbrunch

Maak iedereen blij met deze vrolijke roze chia pudding! De chia pudding met aardbeien en banaan is lekker zoet van smaak en de kokos geeft een lekkere crunch. Je kan deze chia pudding al een dag van te voren maken, dat levert weer minder stress op.

 

Bruschetta met tomaat en knoflook

 

gezonde-paasbrunch

Deze bruschetta met tomaat en knoflook van Lisa Goes Vegan is heerlijk! Altijd fijn een hartig recept als variatie tussen alle zoete gerechten. Deze vegan bruschetta heb je zo gemaakt en je gaat er zeker van smullen tijdens je gezonde Paasbrunch.

Hopelijk heb ik je inspiratie kunnen geven om een heerlijke paasbrunch te organiseren. Weet jij al wat je gaat maken? Laat het mij dan weten in de comments. Natuurlijk wil ik je ook een heel fijn Pasen wensen. Geniet van al het lekkers!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

Latest posts by Kaya (see all)