Ben je vaak onderweg en drink je graag water uit een flesje? Dan is de BE O bottle echt wat voor jou! Met deze fles draag jij bij aan de eerste stap naar een olievrije wereld. Deze duurzame fles is namelijk gemaakt van suikerriet in plaats van ruwe olie. Wist je dat 99% van ons plastic gemaakt is van olie? De founders van de BE O bottle willen hier verandering in brengen en bedachten deze flessen gemaakt van suikerriet restmateriaal uit Brazilië. Dat is super goed voor de aarde, want zo blijft de olie gewoon diep onder de grond. Zo kan jij lekker met een hippe fles rondlopen en is het nog goed voor het milieu ook! Ik testte de BE O bottle uit en vertel je wat ik er van vind.

 

duurzame-fles

duurzame-fles

 

Waarom minder plastic gebruiken?

 

Zoals je misschien wel weet ben ik veel bezig met duurzaamheid. Ik probeer zo min mogelijk plastic te gebruiken, eet grotendeels veganistisch en denk na over de keuzes die ik maak. Soms zie ik mensen in de supermarkt al hun fruit in losse plastic zakjes doen en kan ik me daar enorm aan irriteren. Al dat plastic is super schadelijk voor ons milieu, want veel daarvan komt in de oceanen terecht en dieren verstikken erin.

Toch kunnen we voorlopig niet zonder plastic, dus laten we gewoon samen proberen het juiste te doen. Was jij je er al van bewust dat bijna al het plastic dat we gebruiken is gemaakt van ruwe olie? Ik niet! Terwijl er tegenwoordig een veel duurzamer alternatief is. Bioplastic wordt namelijk gemaakt van natuurlijke restmaterialen zoals algen, cassave of olifantsgras. En de BE O bottle is gemaakt van suikerriet. Wat ik leuk vind aan de BE O bottle is dat je hem na gebruik ook kleiner kan maken. Zo is het lekker ruimtebesparend in je tas. Daarnaast wordt voor iedere verkochte BE O bottle een boom geplant door Trees for the Future. Op die manier reduceer je jouw impact op de klimaatverandering nog meer!

 

duurzame-fles

 

Mijn mening over deze duurzame fles

 

Ik testte de BE O bottle uit en vertel je wat ik er van vind. Deze fles is te bestellen in de kleuren zwart en wit. Zelf ben ik helemaal fan van de witte kleur en mijn vriend heeft nu een zwarte. Er kan 500 milliliter in, een fijn formaat om altijd voldoende water bij je te hebben. Zo hoef ik de fles maar een paar keer per dag te vullen. De BE O bottle lijkt dan wel op plastic, maar is gemaakt van 94% suikerriet. Daardoor heeft deze duurzame fles ook totaal geen plastic geur en smaak. Bovendien voelt het ook gewoon goed om met zo’n fles rond te lopen, wetende dat je daarmee de wereld weer een beetje mooier maakt. Sugar on your lips. Ik ben fan! De duurzame fles is te koop op verschillende punten, bekijk de website voor alle verkooppunten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met BE O bottle. 

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

info@zonderz