Wist je dat vitamine B12 erg belangrijk voor je is? Zeker als je vegetarisch of veganistisch eet, want deze vitamine komt namelijk alleen voor in dierlijke producten, zoals vlees, vis en zuivel. Als je niet voldoende vitamine B12 binnenkrijgt kan dat serieuze impact hebben op je gezondheid, daar kom ik later op terug. De afgelopen tijd heb ik wat nieuws uitgeprobeerd, namelijk een vitamine B12 neusspray! Een handige en vooral efficiënte manier om vitamine B12 binnen te krijgen. Ik probeer dagelijks vitamine B12 te slikken, maar in de vorm van een pilletje vind ik dit vaak zo onnatuurlijk en vooral ook vermoeiend. Daarom is deze vitamine B12 spray echt een uitkomst!

 

Hoe ontstaat een B12-tekort?

 

Wist je dat de grootste oorzaak van een B12-tekort de verminderde opname via je maag en darmen is? Vitamine B12 in de vorm van pillen wordt helaas bij veel mensen niet volledig opgenomen. Dan slik je wel elke dag vitamine B12, maar heeft het dus niet volledig of zelfs geen effect. Dat heeft te maken met allerlei maagzuren en processen in het maagdarmstelsel. Gelukkig kent je neusslijmvlies dit probleem niet, waardoor deze vitamine B12 spray zo fijn is. De neus is bijzonder goed in het opnemen van allerlei stoffen, zo ook vitamine B12. Een gemiddeld persoon hoeft maar één keer per week te sprayen om de vitamine B12-spiegel op peil te houden. Je kan de neusspray ook geheel veilig dagelijks gebruiken. Vegetariërs en vooral veganisten wordt aangeraden zo’n drie keer week te sprayen, maar elke dag mag ook. De neusspray is geschikt voor veganisten en daarnaast ook 100% natuurlijk! Ik heb de neusspray uitgetest en vertel je wat ik er van vind.

 

vitamine-b12-neusspray

 

Waarom heb je vitamine B12 nodig?

 

Nu vraag je je misschien af waarom je vitamine B12 nodig hebt. Dat leg ik je graag even uit! Vitamine B12 zorgt voor extra energie en gaat vermoeidheid tegen. Bij een tekort aan vitamine B12 kan je je erg vermoeid gaan voelen. Misschien heb je het niet eens door, maar een lage vitamine B12 inname zou best wel eens de achterliggende reden kunnen zijn. Daarom is deze vitamine B12 neusspray zo handig. Je hoeft maar één keer per week te sprayen en zo zorg je ervoor dat je B12-spiegel op peil blijft. Verder zorgt vitamine B12 ook voor een goede weerstand en ondersteund het je immuunsysteem. Dat is vooral fijn als je iemand bent die snel een griepje of verkoudheid te pakken heeft. Daarnaast draagt vitamine B12 bij aan een goed geheugen en je concentratievermogen. Ben je vaak uit je concentratie? Neem dan eens wat vaker vitamine B12 om het verschil te merken.

 

vitamine-b12-neusspray

 

Mijn mening over deze neusspray

 

Tijd om de neusspray te gaan testen! Om eerlijk te zijn was ik eerst wel een beetje sceptisch, omdat het een neusspray is. Zijn neussprays niet hartstikke verslavend? Gelukkig kreeg ik daar al snel een antwoord op. De neusspray is puur en alleen bedoeld om je B12-spiegel te verhogen en bevat dus geen schadelijke of verslavende stoffen. Ik vergeet vaak om een vitamine B12 pilletje te slikken, daarom vind ik deze neusspray echt een uitkomst. Het feit dat je niet elke dag hoeft te sprayen maakt mij vrolijk. En makkelijker dan een spray in je neus wordt het niet, ideaal! Ik heb de neusspray nu een tijdje in gebruik en ben er erg blij mee. Geen gedoe meer met dagelijks pilletjes slikken en bovendien voel ik me gezonder en fitter dan ooit.

Ben je ook enthousiast geworden? De vitamine B12 neusspray kan je hier online bestellen. Als je nog meer informatie wilt over de neusspray kan je deze hier vinden. Heb je nog vragen over dit onderwerp? Laat het mij dan weten in de comments!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Pronofit.

.Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

Wil je aan de slag met een gezonde en duurzame lifestyle? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.