Er is niks leukers om met mooi weer te genieten van de beste food festivals, toch? Tijdens deze festivals vind ik het heerlijk om van verschillende culturen te kunnen proeven. Zo heb je op veel food festivals Aziatisch, Indiaas en Mexicaans eten om van te smullen. Daarnaast is een food festival ook heel gezellig om lekker met je vrienden heen te gaan. Voor je het weet zijn deze festivals in volle gang, dus ik heb alle voor festivals van 2019 voor je op een rijtje gezet.

 

Food festivals 2019

 

 

Street food festival

 

Het Street Food Festival komt dit jaar naar Amsterdam! Dit festival heeft echt alles als het gaat om street food. Er zal een groot aanbod zijn van food trucks, denk aan poké bowls, Surinaamse hapjes of juist vegetarisch. Voor iedereen is er wel iets lekkers te smullen! Je kunt hier ook genieten van live muziek en als je wilt kan je zelf ook optreden tijdens de karaoke. Ik ga dit vast in mijn agenda zetten, want ik ben echt gek van karaoke!

 

Happie

 

Enschede heeft er een nieuw food festival bij! Bij Happie hebben ze keukens van over de hele wereld en natuurlijk ook gezellige live muziek. Verder zal het programma snel online komen. Maar dan kun je nu alvast dit food festival in je agenda noteren, want dit klinkt toch wel echt als een super tof festival!

 

Vegan Festival Rotterdam

 

Een vegan festival kan niet missen in dit lijstje! Tijdens dit festival vind je food trucks en marktkraampjes die heerlijke vegan producten verkopen. Je kan hier terecht voor Aziatisch eten, maar ook veel lekker comfort food. Tijdens het Vegan Food Festival in Rotterdam kan je natuurlijk ook genieten van live muziek en een lekker drankje. Echt een tof festival voor vegans, maar ook als je niet vegan bent. Zo kom je erachter hoe heerlijk veganistisch eten kan zijn.

 

Food festivals 2019

 

Trek Festival

 

Bij het Trek Festival ga je op een smakelijke ontdekkingsreis bij verschillende food trucks. Waag je aan nieuwe gerechten die je nog niet kent of probeer eens een heerlijke homemade burger. Ze hebben hier echt alles, van verse sushi tot Indiase curry’s. Het hele weekend kun je genieten van heerlijke gerechten en gezellige muziek. Ook zijn er vaak theater optredens, dus vervelen ga je je zeker niet tijdens het Trek Festival. Daarnaast kan je op de terrasjes lekker sippen aan een verfrissende cocktail of een koud biertje.

  

 

Lepeltje Lepeltje

 

Lepeltje Lepeltje is een gezellig food festival en vind altijd plaats in een prachtig groen stadspark. Dit festival begint steeds populairder te worden en vind je onder andere in Utrecht, Eindhoven en Zwolle. Je kunt er genieten van heerlijke maaltjes en lekkere drankjes. Ook zal er gezellige live muziek aanwezig zijn. Daarnaast is er ook nog eens een rijk gevuld programma voor kinderen. Nog leuker: de entree is gratis!

 

 

Rollende Keukens

 

Rollende Keukens is een hip food festival in Amsterdam, welke plaatsvind bij de Westergasfabriek. Tijdens dit festival kun je genieten van een culinaire vreetkar tot een heerlijke Italiaanse pizza wagen. Rollende Keukens heeft tientallen vrolijke food trucks en je kan je hier echt uren vermaken als je een foodie bent. Er is eten genoeg voor iedereen!

 

 

FesTEAval

 

Als theeleut lijkt mij dit echt een tof festival. Ben jij ook zo gek op thee? Dan is FesTEAval echt wat voor jou! Tijdens dit festival worden er verschillende workshops georganiseerd met alles wat je altijd al had willen weten over thee. Ook kun je langs een van de theeceremonies gaan. En krijg je een beetje honger van al dat theeleuten? Natuurlijk kun je er ook smullen van lekker eten.

 

 

Hap Stap Festival

 

Bij het Hap Stap Festival kun je maar liefst vier dagen genieten van lekker eten! Hap Stap is echt een culinair food festival, hier vind je veel oesters en lekkere verse burgers. Er treden verschillende dj’s op en de sfeer ‘s avonds is altijd erg gezellig. Wil je meer weten over dit food festival in Tilburg? Houd dan de website van Hap Stap Festival goed in de gaten, daar maken ze binnenkort meer bekend over dit festival.

 

Food festivals 2019

Pure Markt

 

Tijdens de Pure Markt vind je veel ambachtelijke ondernemers, die houden van lekker eten en drinken. Je hoeft tegenwoordig niet alleen naar de markt voor je boodschappen, je kunt er ook heen om te genieten van een lekkere burger of van een heerlijk stuk taart. Als je wilt kun je er zelfs picknicken en luisteren naar live muziek! De Pure Markt vind je op groene, autovrije locaties in en rondom de Randstad.

 

 

Vorkje Prik

 

Vorkje Prik is een tof food festival in Utrecht. Tijdens dit festival kun je genieten van veel lekkers, zoals tapas of een lekker ijsje met veel soorten toppings. Je kan hier in het zonnetje genieten van live muziek, terwijl je ondertussen keuze hebt uit veel verschillende food trucks. Om de kinderen hoef je je geen zorgen te maken, die kunnen zich hier vermaken met veel verschillende activiteiten.

 

 

food festivals 2019

 

 

Eten Op Rolletjes

 

Eten Op Rolletjes denkt aan iedereen, dus ook aan vegetariërs, veganisten en glutenvrije diëten. Voor iedereen is er hier wel iets lekkers te verkrijgen! Samen met vrienden of familie kun je genieten van  de lekkerste speciaalbieren en wijnen. Ook voor de kids is genoeg vermaak en zullen er gezellige live bands aanwezig zijn.

 

 

Rotzooi Fermentatie Festival

 

Bij het Rotzooi Fermentatie Festival krijg je op een andere manier te maken met eten. Op de fermentatiemarkt vind je maar liefst twintig kramen met de lekkerste rotzooi, oftewel gefermenteerde producten. Van kombucha tot kimchi en van tempeh tot tsukemono, ze hebben het allemaal hier. Je kunt op deze markt zelf ook fermentatie tools aanschaffen of door middel van de workshops leren hoe je producten zelf kan maken. Een gezellig én leerzaam festival dat je echt niet wilt missen!

 

 

Feelgood Market

 

Het Feelgood Market is één van de food festivals die van alle markten thuis is. Je kunt er naartoe gaan om te shoppen of voor het volgen van inspirerende workshops. Wil je liever gezondheidsadviezen krijgen? Het kan allemaal bij de Feelgood Market! Daarnaast kun je hier ook genieten van heerlijke hapjes, drankjes en live muziek op het terras. Dat is toch wel echt een Feelgood Market!

 

 

Beachfood Festival

 

Een festival op het strand, met een heerlijk windje door je haren een lekker zonnetje in je gezicht. Tijdens dit festival kun je genieten van de geur van verse Texelse kokkels of van de Beach barbecue die al lekker aan het braden is. Ook is de wadden oester echt niet te missen tijdens het Beachfood Festival. Je kunt volledig genieten van wat voor de locals het leven op het eiland top maakt.

Hopelijk zit er een food festival tussen dat echt wat voor jou is. Ik ga zeker een kijkje nemen bij het Vegan Food Festival en waarschijnlijk ook wel bij het Trek Festival. Veel plezier bij de food festivals!

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

Latest posts by Kaya (see all)