fbpx

Deze bietenspread met pinda’s is heerlijk als gezond broodbeleg of voor bij de borrel. De kleur alleen al maakt je vrolijk, maar de smaak is ook erg lekker. Dankzij de pinda’s is de bietenspread lekker crunchy. Vaak krijg ik de vraag wat je het beste kan eten als gezond broodbeleg. Nou, deze bietenspread dus! Zo eet je met veel plezier groenten op brood en krijg je ook nog een portie gezonde vetten binnen. Ook leuk om op deze manier je kids aan de groenten te krijgen. Vertel tegen meisjes gewoon dat het een magische prinsessenspread is en ze geloven het gelijk. Bovendien is deze bietenspread ook lekker zoet dankzij de bietjes en ahorn siroop, dus zeker geen straf om van te smikkelen.

 

Bietenspread met pinda’s

 

Deze bietenspread heb ik trouwens helemaal niet zelf bedacht, laat ik even eerlijk zijn jongens. Alweer een tijdje geleden ging ik backpacken door Sri Lanka. Bij een heel gezellig hostel in Weligama hadden we een feestje met lekkere hapjes. Iedereen mocht de keuken in om zelf een hapje te maken. Ik was niet erg origineel en maakte guacamole, always a winner! Maar er was ook een Frans meisje die deze heerlijke bietenspread met pinda’s maakte. Laatst dacht ik terug aan die avond en besefte ik me dat ik haar recept nog in mijn telefoon had staan. Ik vond de spread zo lekker, daarom wil ik hem graag met jullie delen. Natuurlijk heb ik het recept helemaal Zonderzooi-proof gemaakt, zodat je er lekker van kan genieten.

Deze bietenspread met pinda’s is:

  • Glutenvrij
  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Boordevol vitaminen en mineralen

Laat je me weten wat je van deze bietenspread met pinda’s vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bietenspread

bietenspread

 

Recept bietenspread met pinda’s

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een bakje)

300 gram gekookte rode bieten
125 gram ongezouten pinda’s
1 teentje knoflook
Sap van 1/2 citroen
2 eetlepels natuurazijn
2 eetlepels ahorn siroop
Peper en zout

 

Benodigdheden

Staafmixer of keukenmachine

 

Bereiding

1. Snijd de bietjes in kwarten en doe ze in een maatbeker. Voeg de knoflook, citroensap, natuurazijn en ahorn siroop toe en pureer goed fijn met de staafmixer.

2. Voeg de pinda’s toe en pureer nogmaals fijn. Houd je van een crunchy spread? Pureer dan niet te lang.

3. Breng de bietenspread op smaak met peper en zout. Serveer met heerlijk Libanees flatbread.

Tip: Gebruik je rauwe bietjes? Kook ze dan eerst even 30 minuten. Je kan de spread ongeveer drie dagen bewaren in de koelkast.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

bietenspread

 

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)