fbpx

Een eiwitrijke chocolade smoothiebowl als ontbijt? Het kan allemaal tegenwoordig! Ik ben echt dol op smoothiebowls en maak ze graag in het weekend. Lekker een ontbijtje op bed met een chocolade smoothiebowl, dat is voor mij de ideale zondag. Wel merk ik dat ik met een veganistisch eetpatroon soms veel te weinig eiwitten binnenkrijg. Daarom vind ik het fijn om gelijk bij mijn ontbijt al wat extra eiwitten toe te voegen. Voor deze eiwitrijke chocolade smoothiebowl gebruikte ik eiwitpoeder met chocoladesmaak van Third Wave Nutrition. Dit eiwitpoeder is 100% vegan en ook helemaal Zonderzooi-proof. Er zitten alleen maar natuurlijke ingrediënten in en bovendien is het ook erg lekker.

 

Het verschil tussen whey en vegan eiwitpoeder

 

Wat is het verschil tussen whey en vegan eiwitpoeder? Normaal wordt eiwitpoeder gemaakt van whey, een restproduct dat overblijft na de productie van kaas. Daardoor is het dus ook rijk aan lactose, wat vervelend kan zijn als je een lactose-allergie hebt. Bovendien eet ik liever zelf geen dierlijke producten meer en whey stamt natuurlijk af van een koe. Vegan eiwitpoeder wordt gemaakt van plantaardige ingrediënten, zoals erwten, bruine rijst en hennep. Deze ingrediënten bevatten van nature veel eiwitten en zijn daarom ideaal voor het maken van eiwitpoeder.

In het verleden heb ik wel eens vegan eiwitpoeder getest, maar over de smaak was ik nooit zo te spreken. Het smaakte altijd een beetje naar modder. Maar nu ben ik dus enorm fan van het vegan eiwitpoeder van Third Wave Nutrition! Dit eiwitpoeder is ontwikkeld door een onderneming uit Denemarken, waarbij onderzoek en ontwikkeling erg belangrijk zijn. De Plantforce Synergy Proteïne is een mix van verschillende plantaardige bronnen en bevat alle essentiële aminozuren. Bovendien is het ook getest in een laboratorium en voldoet het eiwitpoeder aan hoge kwaliteitseisen.

 

vegan-eiwitpoeder

 

De voordelen van vegan eiwitpoeder

 

De smaak van dit chocolade eiwitpoeder is echt heerlijk en bovendien heeft het een fijne gladde structuur. Daardoor kan je het makkelijk in je smoothie doen zonder dat er klonten in komen. Ook zit er geen zoetstof in en is het vrij van allergenen zoals soja, gluten en lactose. Ben je gek op sporten? Dan zorgt dit eiwitpoeder ook voor een goed herstel van je spieren, dankzij de vele BCAA-aminozuren. Ik heb momenteel de smaken vanille en cacao in huis en gebruik ze elke dag door smoothies. Persoonlijk vind ik het echt de ideale manier meer eiwitten binnen te krijgen. Daarnaast zijn deze eiwitpoeders ook erg laag in calorieën, zo bevat één schep eiwitpoeder maar 75 calorieën en 20 gram eiwitten. Waar wacht je nog op? Tijd om deze heerlijke chocolade smoothiebowl te maken!

 

chocolade-smoothiebowl

chocolade-smoothiebowl

 

Recept eiwitrijke chocolade smoothiebowl

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1 (bevroren) banaan
20 gram Plantforce Synergy chocolade eiwitpoeder
200 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld havermelk of kokos-rijst drink)
1 eetlepel cacao

Toppings
1 eetlepel kokos chips
1/2 banaan
Handje verse frambozen

 

Benodigdheden

Blender
Koekenpan

 

Bereiding

1. Rooster de kokos chips even kort in een pan zonder olie. Leg ze daarna apart zodra ze lichtbruin kleuren.

2. Doe de bevroren banaan, Plantforce Synergy chocolade eiwitpoeder, cacao en plantaardige melk samen in de blender en mix tot een romige smoothie.

3. Giet de smoothie in een schaaltje en garneer met plakjes banaan, geroosterde kokos en verse frambozen.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

vegan-eiwitpoeder

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Plent. Lees hier mijn disclaimer.

 

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)