fbpx ...

Deze frietjes met vegan kaasdip zijn zó lekker! Ik maak dit graag in het weekend om samen van te smullen. Frietjes zelf maken is echt ontzettend makkelijk en ook de vegan kaasdip heb je zo gemaakt. De frietjes bak je even in de oven en ondertussen ga je aan de slag met de dip. Wist je dat deze kaasdip ook boordevol vitaminen zit? Als basis gebruik ik pompoen, wat zorgt voor een lekkere zoete smaak. Zo kan je toch genieten van een kaasdip en krijg je ook nog eens enorm veel vitaminen binnen. Voor dit recept gebruikte ik een zakje biologische pompoenstukjes, maar je kan natuurlijk ook zelf een pompoen in stukjes hakken.

 

vegan-kaasdip

 

Vegan kaasdip boordevol vitaminen

 

In deze vegan kaasdip zitten ook edelgistvlokken. Misschien heb je geen idee wat dat zijn, daarom leg ik het je graag even uit. Edelgist is een gedoogde, inactieve gist en zit boordevol vitaminen en mineralen. Zo is het rijk aan vitamine B1, B2, B3 en B6 en foliumzuur. Deze vlokken zijn ideaal om te gebruiken als vervanger van Parmezaanse kaas, omdat ze een beetje naar kaas smaken. Ik heb altijd standaard een potje in mijn keukenkastje staan en gebruik het ook vaak voor pasta’s. Tegenwoordig kan je ze in bijna elke supermarkt scoren en anders sowieso bij de natuurvoedingswinkels. Heb je al honger gekregen? Tijd om te gaan koken!

Deze vegan kaasdip is:

  • 100% vegan
  • Rijk aan vitaminen en mineralen
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Laat je me weten wat je van deze vegan kaasdip vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-kaasdip vegan-kaasdip

ovenfriet

 

Recept frietjes met vegan kaasdip

 

Bereidingstijd: 30-35 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

Frietjes
8 middelgrote (iets kruimige) aardappelen
Snufje zout
Handje verse peterselie
Klein scheutje olijfolie

Vegan kaasdip
400 gram biologische pompoenstukjes
100 gram cashewnoten
25 gram edelgistvlokken
2 teentjes knoflook
Sap van 2 citroenen
Snufje peper en zout

 

Benodigdheden

Oven
Kookpan
Keukenmachine

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C graden.

2. Was de aardappelen en snijd ze daarna met schil in frietjes. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak 25 minuten in de oven. Hussel ze tussendoor een keertje om.

3. Doe ondertussen de pompoenstukjes in een pan met ruim water en breng aan de kook. Kook ongeveer 10 minuten, tot ze zacht zijn geworden.

4. Doe de pompoenstukjes samen met de cashewnoten, edelgistvlokken, knoflook en het sap van 2 citroenen in de keukenmachine. Mix alles goed door elkaar tot een dip, dit duurt een paar minuten. Voeg naar smaak extra peper en zout toe.

5. Haal de frietjes uit de oven en breng ze op smaak met zout en verse peterselie. Serveer de frietjes met de vegan kaasdip.

Tip: Serveer bij dit gerecht wat heerlijke vegan burgers, zoals deze falafel burgers.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

ovenfriet

 

info@zonderz