Deze bliss balls met vijgen en kokos zijn echt heerlijk! Ik maak graag bliss balls in het weekend, zo heb ik een hele voorraad gezonde snacks voor doordeweeks. Bliss balls zijn raw balletjes gemaakt van gedroogd fruit, noten en zaden. Vaak worden bliss balls gemaakt met dadels, maar niet iedereen vind dat lekker. Vandaar dat ik deze bliss balls gemaakt heb met gedroogde vijgen. Deze kan je gewoon kopen bij de supermarkt. Naast vijgen bevatten deze bliss balls cashewnoten, kokos, kaneel en een klein beetje ahorn siroop. Zo lekker! Dit is echt echt mijn favoriete snack momenteel en ik ga ze nog heel vaak maken.

De combinatie van snelle suikers en gezonde vetten is altijd goed. De snelle suikers komen uit de vijgen en de gezonde vetten haal je uit de cashewnoten. Door de gezonde vetten worden de suikers langzamer opgenomen in je bloed, waardoor je langer verzadigd bent. Daarom is dit ook een ideale snack die erg goed is voor je lichaam. Als je op zondag een voorraadje maakt, kan je er de hele week van genieten. Toch moet ik  wel opletten dat ik ze niet allemaal in één keer opeet, want ze zijn zo verslavend. Heb jij dat ook wel eens, dat je maar blijft snoepen? Deze keer ga ik ze echt bewaren voor de hele week.

Deze bliss balls met vijgen en kokos zijn:

  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Glutenvrij
  • Bevat alleen natuurlijke suikers

Laat je me weten wat je van deze bliss balls met vijgen en kokos vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bliss-balls-vijgen-kokos

bliss-balls-vijgen-kokos

 

Recept bliss balls met vijgen en kokos

 

Ingrediënten
(Voor 10 balletjes)

185 gram gedroogde vijgen
60 gram cashewnoten
50 gram kokos
1 theelepel kaneel
2 theelepels ahorn siroop

 

Benodigdheden

Keukenmachine of sterke blender

 

Bereiding

1. Snijd de harde topjes van de gedroogde vijgen.

2, Doe de vijgen in de keukenmachine en maal even fijn. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en maal goed fijn.

3. Rol er 10 balletjes van met je handen en zet even een kwartiertje in de koelkast om hard te worden. Enjoy!

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

 

bliss-balls-vijgen-kokos

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.