Deze bliss balls met vijgen en kokos zijn echt heerlijk! Ik maak graag bliss balls in het weekend, zo heb ik een hele voorraad gezonde snacks voor doordeweeks. Bliss balls zijn raw balletjes gemaakt van gedroogd fruit, noten en zaden. Vaak worden bliss balls gemaakt met dadels, maar niet iedereen vind dat lekker. Vandaar dat ik deze bliss balls gemaakt heb met gedroogde vijgen. Deze kan je gewoon kopen bij de supermarkt. Naast vijgen bevatten deze bliss balls cashewnoten, kokos, kaneel en een klein beetje ahorn siroop. Zo lekker! Dit is echt echt mijn favoriete snack momenteel en ik ga ze nog heel vaak maken.

 

Bliss balls met vijgen en kokos

 

De combinatie van snelle suikers en gezonde vetten is altijd goed. De snelle suikers komen uit de vijgen en de gezonde vetten haal je uit de cashewnoten. Door de gezonde vetten worden de suikers langzamer opgenomen in je bloed, waardoor je langer verzadigd bent. Daarom is dit ook een ideale snack die erg goed is voor je lichaam. Als je op zondag een voorraadje maakt, kan je er de hele week van genieten. Toch moet ik  wel opletten dat ik ze niet allemaal in één keer opeet, want ze zijn zo verslavend. Heb jij dat ook wel eens, dat je maar blijft snoepen? Deze keer ga ik ze echt bewaren voor de hele week.

Deze bliss balls met vijgen en kokos zijn:

  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Glutenvrij
  • Bevat alleen natuurlijke suikers

Laat je me weten wat je van deze bliss balls met vijgen en kokos vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bliss-balls-vijgen-kokos

bliss-balls-vijgen-kokos

 

Recept bliss balls met vijgen en kokos

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 10 balletjes)

185 gram gedroogde vijgen
60 gram cashewnoten
50 gram kokos
1 theelepel kaneel
2 theelepels ahorn siroop

 

Benodigdheden

Keukenmachine of sterke blender

 

Bereiding

1. Snijd de harde topjes van de gedroogde vijgen.

2, Doe de vijgen in de keukenmachine en maal even fijn. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en maal goed fijn.

3. Rol er 10 balletjes van met je handen en zet even een kwartiertje in de koelkast om hard te worden. Enjoy!

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

bliss-balls-vijgen-kokos