fbpx

Ik heb een lijstje gemaakt van de tofste hotspots in Tilburg! Ben je van plan een dagje naar Tilburg te gaan en benieuwd waar je moet zijn voor de leukste hotspots? Van lekkere eettentjes tot mooie boekenwinkels, deze plekken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Veel dingen zitten in het Dwaalgebied van Tilburg, dit zijn mooie oude straten waar veel kleine ondernemers zitten. Ook de Piushaven is een fijne plek om te bezoeken, zeker in de zomer. Daarnaast is Tilburg ook gewoon een leuke stad om een dag naartoe te gaan. Benieuwd naar alle hotspots in Tilburg? Lees dan snel verder.

 

De leukste hotspots in Tilburg

 

Don’s Noodle Shop

 

hotspots-in-Tilburg

De Aziatische keuken is echt één van mijn favoriete keukens! Eet jij ook zo graag Aziatisch? Nu is er in Tilburg een nieuwe hotspot die je niet kan missen: Don’s Noodle Shop. Ze serveren hier heerlijke verse gerechten, zoals spicy tofu dumplings of Vietnamese rice paper rolls. Alles wat wordt geserveerd wordt dagelijks vers gemaakt en daarnaast vinden ze het hier belangrijk om geen voedsel te verspillen. Als het op is is het op en op die manier wordt voedselverspilling tegen gegaan, hoe tof is dat? Ben je nu al nieuwsgierig naar alle gerechten? Neem dan snel een kijkje bij deze toffe hotspot.

Don’s Noodle Shop – Langestraat 65 – Tilburg.

 

Yoga 013

Yoga is niet alleen heel fijn voor je lichaam, ook zorgt het voor meer rust in je hoofd. Ik vind yoga dan ook echt heerlijk. Bij Yoga 013 worden de lessen op een persoonlijke manier gegeven door Sander en Ema. Ze bieden hier veel soorten lessen aan, van ashtanga tot yin yoga. Of je nu een beginner bent of een gevorderde yogi, je bent hier altijd welkom. De ashtanga lessen zijn redelijk pittig, maar de vinyasa is ook heerlijk voor beginners. Wil je nu graag een proefles volgen? Dat kan! Neem eens een kijkje op de website en meld je aan voor een proefles.

Yoga013 – Ceramstraat 12 – Tilburg

 

Couscous bar Olives & Spices

 

hotspots-in-Tilbrug

couscousbar

Wist je dat er maar twee couscous bars in Nederland zijn? Eén van deze couscous bars zit in Tilburg! Bij Couscous bar Olives & Spices kan je heerlijk eten. Eigenaar Rachid heeft veel passie voor de Marokkaanse keuken, dit merk je ook meteen als je hier gaat eten. Alles wordt met liefde bereid en de groenten zijn heerlijk vers. Ze worden eerst gekookt en daarna gestoomd, wat ze lekker zacht maakt. Ik heb hier zelf de harira soep en de vegan couscous geprobeerd, beide echt een aanrader! Je kan hier niet alleen maar vegan eten, ze serveren ook gerechten met vlees.

Couscous Bar/Velerlei – Nieuwlandstraat 47-01 – Tilburg 

 

SamSam

Ben je op zoek naar vintage kleding? Deze vind je sowieso bij SamSam! Deze winkel zit al 44 jaar in Tilburg en is echt een bezoekje waard. Een heerlijke winkel boordevol vintage items, van leren indianen jasjes tot Levi’s broeken. SamSam hangt dan ook bomvol, maar eigenaar A3 weet alles precies te vinden. Hij helpt je daarom ook graag met het vinden van leuke items. Bovendien kan je hier ook terecht voor verkleedfeestjes, want ze hebben echt de meest gekke dingen. Alle items zijn van goede kwaliteit en natuurlijk betaal je hier een fijne vintage prijs.

SamSam – Noordstraat 82 – Tilburg

 

Stadsbrouwerij 013

 

hotspots-in-tilburg

stadsbrouwerij-013

Wil je ervaren hoe gezellig de Piushaven is? Ga dan een keertje eten bij Stadsbrouwerij 013! Deze stadsbrouwerij heeft een grote bierkaart, maar daarnaast ook heerlijk eten. Denk aan een falafel burger, kinky quinoa salade of Tom Ka kai soep. Genoeg keuze voor iedereen, ook als je vegetarisch eet. Buiten op het terras is het erg gezellig en kan je van een borrel of hapje genieten in de zon. Bovendien wordt hier goed rekening gehouden met verschillende allergieën en kan je bij dit restaurant ook terecht als je een gluten- of lactose allergie hebt. 

Stadsbrouwerij 013 –  Piushaven 1 – Tilburg

 

Conceptstore Tien

Conceptstore Tien is één van de tofste winkels van Tilburg. Ze verkopen hier niet alleen kleding, maar ook accessoires en spullen voor in huis. De kleding die ze hier verkopen is vrouwelijk, maar ook erg stoer. Daarnaast hebben ze hier veel soorten sieraden, van kettingen tot ringen. Een hele fijne winkel om een mooi cadeautje voor iemand de scoren. Daarnaast verkoopt Tien ook accessoires voor in huis, zoals kleden en kussens. Ik vind het zelf altijd heerlijk om in dit soort winkels rond te kijken. Ben jij ook nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje!

Tien conceptstore – Heuvelstraat 104 -Tilburg

 

Lunchcafé Nieuwland

 

hotspots-in-tilburg

Natuurlijk kon lunchcafé Nieuwland niet ontbreken aan het lijstje van hotspots in Tilburg. Als je een keer in Tilburg bent raad ik je aan om hier te gaan lunchen. Dit is het favoriete lunchtentje van Dalí. Op de menukaart vind je heerlijke gerechten, zoals een bosvruchten havermout ontbijtje of een gevulde couscous salade met pompoen en bieten hummus. Er is zo veel keus, het liefst zou ik het elke dag wel komen eten. Daarnaast hebben ze hier heerlijke raw taartjes van SUE, welke helemaal Zonderzooi-proof zijn. Je kan hier knus binnen zitten of gewoon lekker buiten op het terras genietend van het zonnetje. Let op: Nieuwland is voortaan op zondag gesloten.

Lunchcafé Nieuwland, Nieuwlandstraat 66 – Tilburg

 

Reshare Store

Veel mensen weten niet wat voor toffe dingen je kan scoren in een tweedehands winkel. Ik zou zeker een kijkje nemen bij de Reshare Store om net dat mooie kledingstuk te vinden. Ze hebben hier kleding, schoenen en accessoires en er is genoeg keus voor mannen en vrouwen. Ook hebben ze een heel rek met coole vintage items uit de jaren ’60. Heb je een overvolle kledingkast met spullen waar je niks mee doet? Dit kan je ook afgeven bij de Reshare Store. Daarnaast is het voor ons milieu niet verkeerd om vaker te kiezen voor tweedehands kleding. Dan ben je bij Reshare zeker aan het juiste adres!

Reshare store –  Willem II Straat 51-53 – Tilburg

 

Meneer en Mevrouw van Hout

 

meneer-mevrouw-van-hout

Ben je op zoek naar iets nieuws voor je interieur? Neem dan een kijkje bij Meneer en Mevrouw van Hout. Ze verkopen hier veel mooie Scandinavische merken, zoals MUUTO, HAY en Normann Copenhagen. Een ideale winkel om lekker rond te neuzen en inspiratie op te doen voor je interieur. Het is een winkel waar verschillende dingen samenkomen, van interieur tot fotografie en styling. Naast deze mooie merken kan je hier ook terecht voor fotografie, van portret- tot interieur fotografie. Ze zijn er van alle markten thuis en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Meneer en Mevrouw van Hout – Telefoonstraat 36 – Tilburg 

 

63 Graden kookboekenwinkel

Ben je op zoek naar een mooi én lekker kookboek? Dan is 63 Graden de plek waar je moet zijn. Hier vind je een groot assortiment aan kookboeken voor jong en oud. Je kan hier allerlei kookboeken vinden, van culinaire kookboeken tot makkelijke bakboeken. Ottolenghi, Donna Hay of Uit Paulines Keuken, het is er allemaal. Ben je op zoek naar een mooi kookboek als cadeau? Dan helpen ze je hier graag naar het vinden van het juiste kookboek. Daarnaast kan het ook gewoon heel leuk zijn om lekker rond te neuzen in deze winkel.

63 graden kookboekenwinkel – Willem II Straat 82C – Tilburg

 

Eethuis Twintig

 

eethuis-twintig-tilburg

Als je bij Eethuis Twintig naar binnen loopt word je gelijk vrolijk van het frisse interieur. Ik vind de aankleding van een restaurant erg belangrijk, dat bepaalt toch een beetje de sfeer tijdens het etentje. Maar ook het eten is hier geweldig! Bij Eethuis Twintig zijn ze erg creatief met groenten en maken ze heerlijke maaltijden. Er staan veel aparte dingen op het menu, zoals de parelcouscous met aubergine en pompoen of de paddenstoelen spring rolls met miso en limoen. Maar ook voor een goede caesar salade kan je hier terecht. Eethuistwintig zit gezellig aan de Piushaven en dat geeft een heerlijk knus gevoel. Zeker het proberen waard!

Eethuis Twintig – Piushaven 20B -Tilburg

Hopelijk heb ik je met deze toffe hotspots geïnspireerd om eens een dagje naar Tilburg te gaan. Ben je bij één van deze hotspots geweest? Laat mij in de comments weten hoe jij deze hotspots hebt ervaren.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

Latest posts by Kaya (see all)