Deze pasta met pompoen en feta is echt om te smullen! Sowieso is pompoen en feta een heerlijke combinatie samen. Ik ben echt dol op pompoen en maak dan ook vaak recepten met pompoen. Soms ben ik lui en koop ik een zakje biologische pompoenblokjes, dan hoef je de pompoen zelf niet meer te snijden. Voor deze pasta gebruikte ik deze pompoenblokjes ook. Dat scheelt een hoop werk en rotzooi in de keuken! Zo is het recept al in 20 minuten klaar en kan je gelijk aanvallen, ideaal toch? Natuurlijk kan je ook gewoon een oranje pompoen gebruiken en deze zelf in stukjes snijden.

Eet jij wel eens een pasta salade als lunch? Deze pasta kan je namelijk ook prima koud eten en als lunch meenemen naar je werk. Dat is toch weer wat leuker dan een saaie belegde boterham. Ook heel fijn: deze pasta met pompoen en feta bevat maar zes ingrediënten en staat zo op tafel. Natuurlijk kan je dit recept ook prima als diner eten. De verse peterselie maakt het lekker fris en de pecannoten zorgen voor een heerlijke bite. Zelf rooster ik de pecannoten altijd een paar minuten in een pan, zo komt de smaak nog meer naar boven. Pecannoten zijn zoet van smaak en maken deze salade nóg lekkerder.

Deze pasta met pompoen en feta is:

  • Vegetarisch
  • Makkelijk om te maken
  • Glutenvrij (gebruik glutenvrije pasta)
  • Zit boordevol vitaminen en mineralen

Laat je me weten wat je van deze pasta met pompoen en feta vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

pasta-met-pompoen

pasta-met-pompoen

Recept pasta met pompoen en feta

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

100 gram volkoren fusilli
300 gram biologische pompoenblokjes
40 gram feta of witte kaas
30 gram pecannoten
40 gram zongedroogde tomaten (in olijfolie)
Handje verse peterselie
Optioneel: scheutje olijfolie

 

Benodigdheden

Oven of airfryer
Pan

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met een klein beetje olijfolie. Bak de pompoenblokjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren. Gebruik je een airfryer? Zet deze dan op 160˚C en bak de blokjes 25 minuten.

3. Bereid de fusilli zoals beschreven op de verpakking en breng op smaak met zout.

4. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.

5. Verdeel de pasta over twee borden en garneer met blokjes geroosterde pompoen, feta, pecannoten, peterselie en zongedroogde tomaten.

Tip: Wil je wat meer smeuïgheid? Voeg dan nog een scheutje olijfolie toe aan deze pasta salade. Ook erg lekker om de pecannoten even kort te roosteren voor een extra bite.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

 

pasta-met-pompoen

 

 

Latest posts by Zonderzooi (see all)