De Nationale Week Zonder Vlees komt er weer aan, daarom heb ik een nieuw vegetarisch weekmenu samengesteld. Zo kun je inspiratie opdoen om de hele week lekker te eten. Door zeven dagen geen vlees te eten bespaar je maar liefst 130 liter water en 770 gram dierenvlees. Bovendien verminder je ook de uitlaatgassen van 76 kilometer autorijden. Geweldig toch? Door bewuster te zijn en te kiezen voor een week zonder vlees kun je veel betekenen voor de dieren, maar ook voor het milieu. Doe jij ook mee met de Nationale Week Zonder Vlees?

Voor dit vegetarisch weekmenu stelde ik een menu samen met verschillende soorten recepten, van pizza met vegetarische shoarma tot een linzen dhal curry. De recepten zijn van verschillende foodbloggers, die je misschien al eens eerder hebt gezien. Met deze recepten kun jij de hele week zonder vlees door komen. Je hoeft alleen nog maar de boodschappen te doen. Veel kookplezier!

Vegetarisch weekmenu

 

Maandag

 

Voor de maandag staan de noedels met broccoli en vegetarische kip op de menu. Het is makkelijk te maken en echt om te smullen!

 

vegetarisch-weekmenu

Dinsdag

 

Hmmm! Een lekker romige mosterdsoep met crunchy lente ui van Beaufood. Dit is een romig soepje met heerlijke voedzame ingrediënten.

 

vegetarisch-weekmenu

Woensdag

 

Voor de woensdag staan de gevulde portobello met spinazie en artisjok op het vegetarisch weekmenu. Ook staat het zo op tafel! Dit recept is van Uit Paulines Keuken.

 

vegetarisch-weekmenu

Donderdag

 

Deze linzen dahl met kokos-bloemkoolrijst van Personal Foodcoaching is echt een topper! Deze curry is heerlijk en een feestje om te eten.

 

vegetarisch-weekmenu

Vrijdag

 

Een burger in het weekend kan gewoon! Probeer daarom de vegetarische paddenstoelen-notenburgers van Beaufood. Lekker met wat zoete aardappel frietjes bijvoorbeeld.

 

vegetarisch-weekmenu

Zaterdag

 

Deze vegetarische erwtensoep van Feel Good By Food kon niet missen uit het vegetarisch weekmenu. Een echte ouderwetse erwtensoep, maar dan vegetarisch. Dat wordt smullen!

 

vegetarisch-weekmenu

Zondag

 

Deze pizza met vegetarische shoarma is echt lekker voor op de zondag. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het is ook een aanrader voor mannen!

 

vegetarisch-weekmenu

 

Vegetarisch eten kan dus makkelijk en heel erg lekker zijn. Hopelijk heb ik je met dit vegetarisch weekmenu kunnen inspireren hoe je heerlijk vegetarisch kunt eten. Ik ga deze week ook aan de slag met dit menu, laten we er samen een smullende week van maken! Heb je nog vragen over dit onderwerp? Laat het mij dan vooral weten in de comments!

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

Latest posts by Kaya (see all)