Deze Vietnamese spring rolls met pindasaus zijn zo lekker! Een aantal jaar geleden reisde ik door Vietnam en at ik dagelijks spring rolls. Ik denk dat daar mijn liefde voor spring rolls is geboren. Spring rolls zijn rijstvellen gevuld zijn met groenten en bijvoorbeeld iets van garnalen. Een licht recept wat je kan eten als lunch of diner. Deze spring rolls zijn vegetarisch, maar net zo lekker als de traditionele Vietnamese spring rolls. De pindasaus erbij maakt het feest helemaal compleet, want zo kan je lekker dippen. Daarom maak ik dit recept dan ook graag als er vriendinnen komen eten. Wie houdt er nou niet van pindakaas? ‘Een dag zonder pindakaas is een dag niet geleefd’, zeg ik altijd.

 

Hoe rol je spring rolls?

 

Spring rolls zien er heerlijk uit, maar het rollen is iets wat je even moet doorhebben. Je maakt namelijk eerst de rijstvellen nat in lauwwarm water, zodat ze zacht worden. Daarna vul je ze met groenten en rol je ze voorzichtig op. Eigenlijk is het helemaal niet ingewikkeld, maar misschien even wennen de eerste keer. Ik vind spring rolls zelf ideaal om mee te nemen naar een picknick of als gezonde lunch naar je werk. Natuurlijk kan je ze ook als diner eten. Oh en de rijstvellen kan je tegenwoordig gewoon bij de Albert Heijn en Jumbo scoren. Hebben ze toch geen rijstvellen in het assortiment? De Aziatische toko heeft ze zeker.

Deze spring rolls met pindasaus zijn:

  • 100% vegan
  • Koolhydraatarm
  • Glutenvrij (Vervang de sojasaus door tamari)
  • Lactosevrij
  • Rijk aan vitaminen en gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze spring rolls met pindasaus vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

spring-rolls-met-pindasaus

 

Recept spring rolls met pindasaus

 

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

10 rijstvellen
1 mango
1 komkommer
2 winterpenen (grote wortels)
1 avocado
Handje spinazie

Pindasaus
2 eetlepels 100% pindakaas 100% puur pindakaas
90 ml water
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel ahorn siroop
0,5 eetlepel sojasaus of tamari (glutenvrij)

 

Benodigdheden

Spiraalsnijder
Grote kom met lauwwarm water

 

Bereiding

1. Schil de mango en snijd deze daarna in dunne repen. Maak dunne lange slierten van de komkommer en wortels met een spiraalsnijder. Heb je geen spiraalsnijder? Snijd ze dan in dunne repen.

2. Snijd de avocado open, verwijder de pit en snijd de avocado in dunne plakken.

3. Doe de pindakaas in een schaaltje en meng met de sambal, ahorn siroop en sojasaus. Roer goed door elkaar en voeg daarna het water toe. Roer nogmaals door elkaar. 

4. Neem een grote kom en vul deze met lauwwarm water. Dompel hier één rijstvel 20 seconden in.

5. Leg het rijstvel op een bord. Vul het met een deel van de mango, komkommer, wortel, avocado en spinazie. Rol deze op en leg op een bord. Zie hier bij 2:00 een voorbeeld van hoe je het beste kan rollen.

6. Vul op deze manier alle rijstvellen. Serveer de spring rolls met de pindasaus.

Tip: Gebruik wat minder sambal als je niet van pittig eten houdt.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

spring-rolls-met-pindasaus

info@zonderz