fbpx

Heb jij wel eens zelf vegan rode pesto gemaakt? Zelf pesto maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en in vijf minuten is deze vegan rode pesto al klaar. Deze pesto is echt heerlijk voor op een boterham of toastje. Bovendien is deze rode pesto ook nog eens lactosevrij, omdat er geen kaas in zit. Voor dit recept gebruik ik gewoon cashewnoten in plaats van kaas. Cashewnoten maken de pesto toch lekker romig, zonder dat je kaas nodig hebt. Een fijn pesto recept voor als je vegan bent of lactosevrij eet!

 

Vegan rode pesto met zongedroogde tomaten

 

Zelfgemaakte rode pesto is veel lekkerder dan pesto uit een potje. Deze rode pesto is gemaakt van zongedroogde tomaten, verse basilicum en cashewnoten. De pesto is heerlijk van smaak en bovendien weet je dat er geen troep in zit. Zo kan je toch lekker smullen zonder schuldgevoel! Deze vegan rode pesto maak ik vaak bij feestjes, want iedereen is dol op deze pesto. Heb je binnenkort een feestje en wil je een lekker hapje op tafel zetten? Serveer dan deze vegan rode pesto met wat stokbrood of toastjes. Succes gegarandeerd! De pesto is trouwens ook erg lekker op een boterham, bijvoorbeeld met een handje rucola en wat plakjes tomaat.

Deze vegan rode pesto is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk te maken
  • Glutenvrij

Laat je me weten wat je van deze vegan rode pesto vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-rode-pesto

vegan-rode-pesto

 

Recept vegan rode pesto

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 


Ingrediënten
(Voor een schaaltje rode pesto)

180 gram zongedroogde tomaten
60 gram ongezouten cashewnoten
140 gram tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 basilicumplant (alle blaadjes)
90 ml olijfolie
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Staafmixer of keukenmachine

 

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en mix het tot een fijne pesto. Gebruik je een staafmixer? Doe dan alle ingrediënten in een maatbeker en pureer tot pesto.

2. Bewaar de vegan rode pesto in een afsluitbare (weck)pot.

Tip: Je kan de pesto ongeveer 5 dagen bewaren in de koelkast.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)