fbpx ...

Deze noedels met broccoli, vegetarische kip en pinda’s maak ik zo vaak de laatste tijd. Echt een heerlijk recept wat ik graag met jullie wilde delen. Het is makkelijk, gezond en bovendien zit dit gerecht ook boordevol eiwitten. Dat is alles wat je wilt, toch? Bij mij staan deze noedels met broccoli zeker één keer per week op tafel. Ook mijn vriend vind ze heerlijk! Dit recept had ik gemaakt voor in het Eat Good, Feel Good e-book en veel mensen waren fan. Vandaar dat ik het ook graag met jullie wilde delen op mijn blog.

Het kan soms best wel lastig zijn als beginner om vegetarisch te koken. Misschien at je voorheen vaak kip of gehakt en nu moet je dit gaan vervangen door iets anders. Daarom ben ik ook zo’n fan van de vegetarische kipstukjes van de Vegetarische Slager. Deze hebben dezelfde structuur als kipfilet en zijn gemaakt van sojabonen, waardoor ze boordevol eiwitten zitten. Zeker als je ze bakt in sojasaus proef je nauwelijks verschil. Op die manier kan je gewoon makkelijk vegetarisch eten en is het nog lekker ook. Zeker in combinatie met noedels, broccoli en crunchy pinda’s is dit een heerlijk recept. Ga jij deze noedels proberen? Ik zou het zeker doen!

Deze noedels met broccoli en vegetarische kip zijn:

  • 100% vegan
  • Rijk aan eiwitten
  • Lactosevrij
  • Makkelijk en snel om te maken

Laat je me weten wat je van deze noedels met broccoli vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

noedels-met-broccoli

 

 

Recept noedels met broccoli en vegetarische kip

 

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

120 gram (boekweit)noedels
1 broccoli
160 gram vegetarische kipstukjes (Vegetarische Slager)
2 teentjes knoflook
1 rode ui
40 gram pinda’s
Scheutje sojasaus
Optioneel: handje koriander

 

Benodigdheden

Wok met deksel
Kookpan

 

Bereiding

1. Snijd de ui en knoflook fijn. Hak de pinda’s ook even fijn met een groot mes.

2. Verwijder de stronk van de broccoli en snijd de broccoli in kleine roosjes.

3. Doe twee eetlepels water in de wok en voeg de broccoliroosjes toe. Stoom deze 5 minuten met de deksel op de pan.

4. Voeg daarna een scheutje olijfolie toe samen met de ui, knoflook en vegetarische kipstukjes. Breng op smaak met een flinke scheut sojasaus en bak dit nog 5 minuten.

5. Bereid de boekweitnoedels zoals beschreven op de verpakking. Dit duurt maar een paar minuten.

6. Serveer de boekweitnoedels samen met de broccoli en garneer met pinda’s en verse koriander.

Tip: Hou je van pittig? Garneer het gerecht dan ook met een halve rode peper, in dunne plakjes gesneden.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

noedels-met-broccoli

 

 

info@zonderz