Wist je dat je zelf snel en makkelijk pan granola met pindakaas kan maken? Het is in vijf minuten gemaakt en je hebt er alleen een pan en een paar ingrediënten voor nodig. Dit is super leuk om op een zondag te maken, zo heb je gelijk een voorraad voor de hele week. Als je deze pan granola met pindakaas maakt ruikt je keuken ook heerlijk. Bovendien is deze granola echt heerlijk knapperig. Het is dan ook goed te combineren met een smoothiebowl of een bakje yoghurt. Deze pindakaas granola is dan ook hét ontbijt om je dag goed te beginnen!

Dit granola recept bevat havermout, chia zaden, kokoschips en pindakaas. De havermout is rijk aan vezels, dit zal je een verzadigd gevoel geven. Dankzij de pindakaas krijg je ook nog eens een portie gezonde vetten binnen. Ik ben zelf echt gek op pindakaas en kan het de hele dag door eten. Ben jij ook zo gek op pindakaas? Dan zou ik dit granola recept zeker proberen. Ook bevat deze pan granola kaneel en ahorn siroop, wat zorgt voor een lekkere zoete smaak. Echt om te smullen! De granola kan je beste bewaren in een weckpot, dan heb je meteen een voorraad voor de hele week.

Deze pan granola met pindakaas is:

  • Glutenvrij (gebruik glutenvrije havermout)
  • Rijk aan vezels
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze pan granola met pindakaas vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

pan-granola-met-pindakaas

pan-granola-met-pindakaas

 

 

Recept pan granola met pindakaas

 

 

Ingrediënten
(Voor een potje granola)

80 gram havermout
3 eetlepels chia zaden
25 gram kokos chips
3 eetlepels 100% puur pindakaas
3 eetlepels ahorn siroop
1 eetlepel kaneel

 

Benodigdheden

Pan met goede anti-aanbaklaag
(Weck)pot

 

Bereiding

1. Doe de havermout, chia zaden en kokos chips samen in een pan. Rooster deze 3 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg daarna de kaneel en ahorn siroop toe en hussel alles goed door elkaar.

3. Voeg de pindakaas toe en hussel weer door elkaar. Bak de granola nog 2 minuten.

4. Laat de granola 30 minuten afkoelen zodat deze lekker krokant wordt. Bewaar de granola daarna in een afgesloten (weck)pot.

Tip: Je kan ook nog extra dingen toevoegen aan deze granola, zoals lijnzaad, noten of bananenchips.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

pan-granola-met-pindakaas

Latest posts by Kaya (see all)