fbpx ...

Heb je wel eens zelf gezonde paprikaspread gemaakt? Het is echt niet zo moeilijk als je misschien denkt. Soms koop ik kant-en-klare paprikaspread voor op brood, maar eigenlijk vind ik het zonde om dit te kopen. Zo’n klein potje gaat bij mij veel te snel op, want ik smeer altijd een hele dikke laag op mijn boterhammen. Zelfgemaakte paprikaspread is het veel gezonder én lekkerder. Voor deze paprikaspread heb je maar een paar ingrediënten nodig. Maak op zondag een voorraadje, zodat je voor de hele week gezond beleg hebt!

 

Gezonde paprikaspread voor op brood

 

De paprika’s rooster je in de oven of airfryer, dan voeg je alle ingrediënten toe en daarna pureer je alles tot paprikaspread. Zo makkelijk is het. Alleen het loshalen van het velletje van de paprika is even wat gefriemel. Maar dat is het zeker waard, want deze paprikaspread is echt heerlijk. Ik krijg vaak de vraag wat nu eigenlijk gezond beleg is voor op brood. Nou, deze paprikaspread dus! Ik eet de spread het liefst op een boterham met daaroverheen wat plakjes komkommer. Maar je kan het ook prima serveren als dip voor op een toastje. Zo kan je toch heerlijk snacken zonder schuldgevoel. Natuurlijk is deze spread ook gluten- en lactosevrij, wat fijn is voor mensen met allergieën. Wil je nog wat andere spreads proberen? Maak dan eens deze avocado pesto of hummus met zongedroogde tomaat.

Deze gezonde paprikaspread is

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Boordevol vitaminen
  • Rijk aan gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze gezonde paprikaspread vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezonde-paprikaspread

gezonde-paprikaspread

 

Recept gezonde paprikaspread

 

Bereidingstijd: 5 minuten + 40 minuten oven

 

Ingrediënten
(Voor een potje paprikaspread)

2 rode paprika’s
20 gram zongedroogde tomaten (in olijfolie)
1 teentje knoflook
Sap van 1 citroen
70 gram zonnebloempitten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel tijm
Snufje zout en peper

 

Benodigdheden

Oven of airfryer
Staafmixer

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Gebruik je een airfryer? Sla deze stap dan over.

2. Verwijder de bovenkant van de paprika’s en snijd de paprika’s in repen.

3. Bak de paprika’s 40 minuten in de voorverwarmde oven. Dit kan ook 20 minuten in de airfryer op 180 graden. Het maakt niet uit als de paprika’s een klein beetje zwart kleuren.

4. Laat ze even afkoelen en verwijder daarna voorzichtig de schil met je handen.

5. Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot paprikaspread. Bewaar de spread in een afgesloten (weck)potje in de koelkast.

Tip: Je kan de paprikaspread ongeveer een week in de koelkast bewaren.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

gezonde-paprikaspread

 

info@zonderz