fbpx ...

Het is tijd om mijn winter eetdagboek met jullie te delen! Laatst vroeg ik op Instagram of jullie weer een eetdagboek van mij wilden zien en daar reageerden jullie erg enthousiast op. Zelf vind ik het altijd inspirerend om een eetdagboek van anderen te lezen. Het geeft toch weer inzicht van hoe je een dag zou kunnen indelen. Dit winter eetdagboek laat zien hoe ik in de winter eet.

In de zomer ben ik echt gek dol op smoothies en salades, maar in de winter eet ik liever wat stevigere maaltijden, zoals havermoutpap en wraps. Op de een of andere manier heb ik ‘s winters ook meer zin in zoetigheid, zoals chocolade of ijs. Heb jij daar ook last van, of ben ik de enige? Ook pepernoten gingen er bij mij veel in tijdens de feestdagen. Nu probeer ik weer iets gezonder te eten en kies ik meer voor Zonderzooi-snacks dan pepernoten.

Benieuwd naar mijn winter eetdagboek? Lees dan snel verder!

 

winter-eetdagboek

 

Mijn winter eetdagboek

 

Maandag

Ontbijt
Als je mij al een tijdje kent weet je dat ik niet kan leven zonder havermoutpap. Vandaag als ontbijt: 50 gram havermout gekookt in kokos-rijst drink met als topping blokjes appel, 1 eetlepel 100% puur pindakaas en een snufje kaneel.

Tussendoor
Als tussendoortje neem ik de overgebleven halve appel.

Lunch
Als lunch maak ik twee Mexicaanse wraps. Dit zijn wraps met guacamole, kidneybonen en paprika. Het recept hiervan staat in mijn nieuwste e-book, zo lekker!

 

winter-eetdagboek

 

Tussendoor
Ik heb in het weekend wat hazelnoot chocolade balletjes gemaakt en snack er twee als tussendoortje. Even later eet ik nog een handje cherrytomaten.

Diner
Time for dinner! Vanavond op het menu: boekweitnoedels met vegetarische kip, broccoli en pinda’s. Echt een van mijn favoriete maaltjes uit mijn e-book én het staat ook nog eens in een kwartiertje op tafel.

 

winter-eetdagboek

 

‘s Avonds
Na het eten snack ik nog een beetje vegan kokosijs van Professor Grunschnabel. Mijn nieuwste verslaving, heerlijk!

 

Dinsdag

 

Ontbijt
Ik start mijn dag met een bakje warme havermoutpap. Deze garneer ik met een halve bevroren banaan, een blokje pure chocolade, kokos en wat amandelen. Een lekker vullend ontbijt om de dag goed te starten!

Lunch
Als lunch neem ik twee zuurdesem boterhammen met paprikaspread van Zonnatura. Daarbij eet ik nog een halve komkommer.

Tussendoor
Tussendoor snack ik een rijstwafel met pindakaas en even later nog een banaan.

Diner
Vandaag staat er hetzelfde op het menu als gisteren. Ik probeer de laatste tijd voor twee dagen te koken, zodat ik niks hoef weg te gooien. Dus vandaag ook weer boekweitnoedels met vegetarische kip, broccoli en pinda’s!

‘s Avonds
Na het eten snack ik nog een blokje pure chocolade en een handje noten.

 

Woensdag

 

Ontbijt
Ik start mijn dag met een lekkere chocolade protein smoothie. Deze maak ik met 1 banaan, 20 gram chocolade protein van Plent, een scheutje kokos-rijstmelk en een theelepel cacao. Smullen!

Tussendoor
Als snack eet ik een rijstwafel met een laagje 100% puur pindakaas.

Lunch
Vandaag heb ik receptendag en daarom eet ik deze makkelijke vegetarische curry als lunch. Een lekkere curry met bloemkool, pompoen en sperziebonen. Daarbij eet ik ook nog 60 gram basmati rijst.

Tussendoor
Als tussendoortje snack ik een héél groot stuk galette met appel. Zeg maar gerust drie stukken, want ik kan er echt niet vanaf blijven. Zo lekker als het net warm uit de oven komt! De rest geef ik snel aan mijn buurvrouw voordat ik zelf alles opeet.

 

winter-eetdagboek

 

Diner
Als diner maak ik een pompoensoepje met zoete aardappel en gember. Hier eet ik twee kommen van en deze garneer ik met verse koriander.

Verder drink ik de hele dag door veel thee, vaak wel twee liter per dag. Hopelijk kan je weer wat inspiratie halen uit mijn eetdagboek. Zoals je ziet is bij mij elke dag anders en is de ene dag erg gezond en de andere dag weer wat ongezonder. Die balans vind ik zelf belangrijk, want genieten hoort er ook bij. Heb je nog vragen over mijn winter eetdagboek? Laat het me dan weten in de comments.

Ben je benieuwd naar mijn zomer eetdagboek? Kijk dan eens deze vlog!

 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!

 

 

info@zonderz