fbpx ...

Wat zijn edelstenen? Je zal er vast wel eens van gehoord hebben of ze ergens hebben gezien. Vorige week was ik bij een super tof evenement van Made. Hier kregen we van alles te horen over goede slaaprituelen, de maan en natuurlijke gezichtsverzorging. Aan het eind kregen we een leuke goodiebag mee. Hierin zat ook een maansteen met een volle maan olie, van Rock Your World in samenwerking met Holistik. Dit was mijn eerste edelsteen ooit, alleen wist ik niet zo goed wat ik er nu eigenlijk mee kon. Ben je ook benieuwd naar de werking van edelstenen? Ik ben het voor je gaan uitzoeken!

 

wat-zijn-edelstenen

 

Wat zijn edelstenen?

 

Wist je dat edelstenen al duizenden jaren gebruikt worden voor hun helende werking? Zo werden ze vroeger gebruikt voor bescherming, genezing en toekomstvoorspelling. Elke edelsteen heeft zijn eigen werking. Ze hebben een helend effect en kunnen je inzicht geven wanneer je hiervoor open staat. Dit klinkt misschien allemaal een beetje zweverig, maar het schijnt dus echte te werken. Zo kan je een edelsteen vasthouden of dragen en wordt de energetische trilling van de steen overgedragen aan je lichaam. Als er onbalans is in je lichaam wordt dit door de steen hersteld, hoe fijn is dat?  Ook kunnen de stenen effect hebben op je mentale en emotionele welzijn.

 

Welke edelsteen past bij jou?

 

Aquamarijn

 

De aquamarijn vind ik zelf een hele mooie edelsteen. Deze steen heeft een blauwe, groenachtige kleur en geeft het gevoel alsof je naar een helderblauwe zee kijkt. De aquamarijn behoort tot de keelchakra. Denk jij nu ook, wat een zweverige term?  Wat zijn die chakra’s dan? Nou, in ons lichaam zijn er zeven belangrijke energiecentra’s aanwezig. Dit worden je chakra’s genoemd. Elke chakra bevind zich op een deel van je lichaam en iedere edelsteen staat in verbinding met een chakra. De aquamarijn staat dus in verbinding met de keelchakra. Deze steen helpt je gedachten wat meer op orde te brengen. Ook schept het orde in de chaos, wat fijn is als je een beetje chaotisch bent. Heb je vaak last van stress? Dan kan de aquamarijn jou daarbij helpen. De aquamarijn heeft namelijk een kalmerend effect op je lichaam. Ben je een Waterman, Vissen, Weegschaal of Tweelingen? Dan raad ik je aan om een aquamarijn te scoren voor wat meer rust in je leven.

 

Maansteen

 

De maansteen heeft een satijnachtige glans en heeft vooral zachte tinten. Deze edelsteen hoort bij het heiligbeen chakra. De maansteen brengt wat meer balans tussen yin en yang. Yin staat voor vrouwelijke energie wat vaak rustig is, de yang staat voor mannelijke energie wat vaak drukker is. De maansteen zal je intuïtie bevorderen en geeft een kalmerende werking op je gevoel. Daarnaast heeft de maansteen een positief effect op je slaap en dromen. Het kan je helpen bij slapeloosheid en zelfs het onthouden van je dromen!

Wil je graag zwanger worden? Dan is de maansteen echt een steen voor jou, want het heeft een positief effect op je voortplantingsorgaan. Ook voor vrouwen die al zwanger zijn heeft de maansteen positief effect. Het ondersteunt je namelijk tijdens de zwangerschap, bevalling en borstvoeding. De maansteen past goed bij de sterrenbeelden Kreeft, Schorpioen en Weegschaal.

 

wat-zijn-edelstenen

 

Amethist

 

De amethist is een prachtige paarse edelsteen, deze behoort tot de voorhoofdchakra en de kruinchakra. De amethist is beschermend en zorgt voor zuivering. Het zal je zelfinzicht bevorderen en het helpt je eerlijk te zijn over jezelf en je gedrag. Dalí heeft een ketting met een amethist, die je ook op de foto terugziet. Heb je veel last van hoofdpijn of migraine? Probeer dan de amethist eens bij je te dragen of in je kamer neer te leggen. Deze edelsteen heeft namelijk positieve invloed op je zenuwstelsel, maar ook op hoofdpijn en migraine. Hopelijk ben je zo snel van je klachten af! De amethist past goed bij het sterrenbeeld Vissen.

 

Rozenkwarts

 

De rozenkwarts is een mooie roze steen, die behoort tot het hartchakra. Deze steen staat erom bekend dat het je hart opent. De rozenkwarts geeft je energie en kracht, waardoor het zelfliefde en zelfacceptatie bevorderd. Ook heeft de rozenkwarts een kalmerend effect. Bij verdriet en trauma’s zorgt het voor empathie en openheid.

Ben je op zoek naar liefde? De rozenkwarts opent je hart om liefdes te kunnen ontvangen, maar ook om liefde te geven. Ben jij op zoek naar meer zelfliefde of het ontvangen van liefde? Dan is de rozenkwarts echt iets voor jou. Ook is de rozenkwarts interessant om te gebruiken als je een Waterman, Vissen, Weegschaal of Tweelingen bent.

 

Bergkristal

 

Bergkristal behoort tot alle chakra’s en heeft een enorme geneeskracht. Ben je op zoek naar meer positiviteit om je heen? Dan raad ik je aan om de bergkristal in huis te nemen! Het zorgt namelijk voor positieve energie en het brengt je lichaam in balans. Ook zorgt de bergkristal ervoor dat je helder kan denken en beter geconcentreerd bent. Het dragen van een bergkristal maakt je energiek, wilskrachtig en doelgericht. Lijkt het je ook niet fijn om een bergkristal te hebben? Het liefst haal ik hem meteen in huis. Deze edelsteen past vooral goed bij het sterrenbeeld Leeuw.

 

wat-zijn-edelstenen

 

De gouden driehoek

 

Heb je al een aantal edelstenen in huis? Maak er dan een gouden driehoek van! De bergkristal, rozenkwarts en amethist vormen samen de gouden driehoek. Ze vullen elkaar op een mooie manier aan en hiermee kan je een ruimte positief beïnvloeden. Vind je dit allemaal te zweverig klinken? Ik eerst ook hoor, tot ik me er wat meer in ging verdiepen. Het creëren van een gouden driehoek heeft vooral te maken met het leggen van de stenen. Door de stenen op een voor jou fijne plek in een driehoek neer te leggen, begint de energie van de stenen naar elkaar te stromen. Hierbij is het belangrijk dat de stenen dezelfde grootte hebben. Deze kan je bijvoorbeeld in je woonkamer neerleggen en op die manier trek je extra liefde, rust en positiviteit naar je toe.

Hopelijk ben je nu weer wat wijzer geworden over edelstenen. Ik hoop dat er eentje tussen zit die jou kan helpen of gewoon omdat je het mooi vindt om te dragen. Ik heb zelf een bergkristal, vanwege de positieve werking. Ook ga ik een maansteen scoren, omdat dit mij wat meer rust geeft. Ik ben heel erg benieuwd voor welke jij gaat. Laat je het mij weten in de comments? Ook als je nog vragen hebt over edelstenen hoor ik het graag!

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!

 

Latest posts by Kaya (see all)