Wil je een makkelijke vegetarische curry maken? Dan is dit recept echt wat voor jou! Veel mensen denken dat een curry maken erg ingewikkeld is, maar dat valt echt wel mee. Deze makkelijke vegetarische curry bevat maar zes ingrediënten en staat zo op tafel. De basis van een curry is natuurlijk altijd de curry pasta. Zelf ben ik fan van de Thaise curry pasta’s van Fairtrade Original. Deze bevatten allemaal natuurlijke ingrediënten en zijn ook nog eens in goede werkomstandigheden gemaakt. Win-win dus! Daar doe je alleen nog wat groenten, kokosmelk en rijst bij en je curry is klaar. Zelf een curry maken hoeft dus echt niet zo ingewikkeld te zijn.

 

Makkelijke vegetarische curry

 

Deze vegetarische curry bevat veel verschillende groenten, zoals pompoen, bloemkool en sperziebonen. Die heb ik in een zakje kant-en-klaar gekocht, om het even lekker simpel te houden. Daarom is dit ook een echte curry voor beginners. Zo hoef je geen groenten meer te snijden en staat de curry al binnen 20 minuten op tafel. Ideaal als je geen zin hebt om uitgebreid te koken na je werk! Natuurlijk kan je altijd nog extra dingen aan deze vegetarische curry toevoegen, zoals vegetarische kipstukjes of tempeh. Ook erg lekker. Ben je op zoek naar andere curry recepten? Probeer dan eens deze curry met zoete aardappel of curry met linzen.

Deze makkelijke vegetarische curry is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze makkelijke vegetarische curry vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

makkelijke-vegetarische-curry

makkelijke-vegetarische-curry

 

Recept makkelijke vegetarische curry

 

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

400 gram Indiase wok groenten (AH, vers)
2 teentjes knoflook
2 eetlepels rode curry pasta (Fairtrade Original)
200 ml kokosmelk
120 gram zilvervlies rijst
Scheutje olijfolie

 

Benodigdheden

Wok met deksel
Kookpan

 

Bereiding

1. Bereid de rijst zoals beschreven op de verpakking. Breng op smaak met zout.

2. Snijd de knoflook fijn.

3. Doe een scheutje olijfolie in de wok en bak de knoflook goudbruin. Voeg de curry pasta toe en bak een minuut mee.

4. Voeg de groenten toe samen met de kokosmelk. Breng aan de kook en laat de curry 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

5. Serveer de curry samen met de rijst.

Tip: Je kan de curry nog garneren met extra koriander.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

makkelijke-vegetarische-curry

 

info@zonderz