fbpx ...

Deze galette met appel is zo leuk om te maken! Ik wilde wat meer bakrecepten met jullie delen en zo kwam ik op deze galette met appel. Een galette is een klassieke Franse cake, welke zoet of hartig kan zijn. Zoals jullie misschien wel weten ben ik een echte zoetekauw, daarom bedacht ik deze galette met appel. Hij is niet alleen super lekker, maar je huis ruikt ook heerlijk na het bakken van deze galette. Een leuke bezigheid voor op je vrije zondag bijvoorbeeld. Je hebt niet veel ingrediënten nodig voor dit recept, dus je kan zo aan de slag.

 

Vegan galette met appel

 

Je zou een galette kunnen maken met vers deeg, maar het is ook wel lekker makkelijk met bladerdeeg. Ik koos voor vegan bladerdeeg, welke ook lactosevrij is. Deze kan je gewoon halen bij de grote supermarkten en heet bladerdeeg origineel. Verder heb je voor deze galette nog wat appels, ahorn siroop, amandelmeel en kaneel nodig. Het amandelmeel gebruik je om te zorgen dat het vocht van de ahorn siroop niet doorlekt. Zo wordt de galette niet zompig. Daarnaast kan je de randjes van de galette insmeren met abrikozenjam, zo kleuren ze mooi bruin. Dat is niet per se nodig, maar ik vond het er wel mooi uit zien. Je kan hier natuurlijk ook eigeel voor gebruiken. Oké genoeg gekletst, tijd om te gaan bakken!

Deze galette met appel is:

  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Bevat geen geraffineerde suikers

Laat je me weten wat je van deze galette met appel vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

galette-met-appel

galette-met-appel

galette-met-appel

galette-met-appel

 

Recept galette met appel

 

Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten oventijd

 

Ingrediënten
(Voor 1 galette – 6 personen)

360 gram vegan bladerdeeg (8 plakjes)
2 kleine Elstar appels
100 ml ahorn siroop
1 theelepel kaneel
2 eetlepels amandelmeel
Optioneel: 2 theelepels abrikozenjam*

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Grote kom

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Haal de vellen bladerdeeg los van elkaar en laat ze 30 minuten ontdooien.

3. Snijd de appels in vier partjes en snijd er hele dunne plakjes van.

4. Doe de ahorn siroop met kaneel in een kom en roer door elkaar. Voeg de partjes appel toe en zorg dat alles goed onder komt te staan met de ahorn siroop.

5. Rol een grote bal van het ontdooide bladerdeeg en kneed goed fijn met je handen. Leg deze bal op een vel bakpapier en maak er een ronde cirkel van. Duw goed plat met je handen of een deegroller. Prik er daarna gaatjes in met een vork.

6. Bestrooi het deeg met amandelmeel en beleg met partjes appel. Laat ongeveer 3 cm vrij aan de buitenkant.

7. Vouw de buitenkant naar binnen en bak de galette 40 minuten in de voorverwarmde oven. *Je kan de randjes nog bestrijken met abrikozenjam voor mooie bruine randjes.

Tip: Gooi de overgebleven ahorn siroop niet weg, maar bewaar deze in de koelkast. Erg lekker voor over vegan pannenkoeken bijvoorbeeld.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

galette-met-appel

 

info@zonderz