Deze glutenvrije pindakaas koekjes zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens makkelijk om te maken. Ik ben dol op recepten met pindakaas. Het liefst zou ik de hele dag door alleen maar pindakaas eten. Dat doe ik natuurlijk niet, want pindakaas bevat helaas wel veel calorieën. Maar verder is er eigenlijk niks mis met pindakaas, zeker niet als je de 100% puur pindakaas neemt. Dat is pindakaas gemaakt van alleen maar pinda’s en verder niks. Deze pindakaas heb ik altijd standaard in mijn keukenkastje staan en gebruik ik ook voor deze glutenvrije pindakaas koekjes.

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze pindakaas koekjes. Misschien heb je de meeste ingrediënten al wel in huis, zoals pindakaas, chia zaden en kokosbloesemsuiker. Dan kan je gelijk aan de slag! Het enige wat je hoeft te doen bij dit recept is alles door elkaar mengen, er bolletjes van rollen en daarna platdrukken tot koekjes. Hoe makkelijk kan het zijn? Daarom is dit recept ook erg leuk om te maken met je kinderen. Bovendien is het recept glutenvrij, wat fijn is voor mensen met glutenallergie.

 

Glutenvrije pindakaas koekjes

 

Dit recept is ook 100% vegan, aangezien er geen eieren in zitten. Om eieren te vervangen maak ik altijd een ‘chia ei’. Dat is een combinatie van 1 eetlepel chia zaad en 3 eetlepels water. Dit laat je even staan en dat prutje is dezelfde substantie als eieren, waardoor je het makkelijk kan vervangen in recepten. Ook ideaal: het is natuurlijk veel gezonder dan een ei!

Deze glutenvrije pindakaas koekjes zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Genoeg redenen dus om deze pindakaas koekjes te gaan maken! En ben je nog op zoek naar een ander recept met pindakaas? Probeer dan deze pindakaas bliss balls of maak mijn favoriete pindakaas granola.

Laat je me weten wat je van deze glutenvrije pindakaas koekjes vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

glutenvrije-pindakaas-koekjes

glutenvrije-pindakaas-koekjes

 

Recept glutenvrije pindakaas koekjes

 

 

Ingrediënten
(Voor 15 koekjes)

250 ml 100% puur pindakaas
50 gram pinda’s
60 gram plantaardige melk (Bijvoorbeeld rijstmelk)
80 gram kokosbloesemsuiker
2 eetlepels chia zaden
6 eetlepels water
1 theelepel bakpoeder

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Grote kom

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175°C.

2. Doe de chia zaden met water in een glas, roer door en laat dit 5 minuten staan. Dit wordt een ‘chia ei’ genoemd en is een vervanger van eieren.

3. Doe de pindakaas, kokosbloesemsuiker, melk en bakpoeder in een grote kom. Kneed dit goed door elkaar met je handen.

4. Hak de pinda’s fijn en deze voeg toe aan het deeg, samen met de chia zaden en een snufje zout. Kneed nogmaals goed door.

5. Rol met je handen 15 balletjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Duw ze zachtjes plat met de palm van je hand.

6. Bak de koekjes 12-14 minuten in voorverwarmde oven. Laat ze daarna 30 minuten afkoelen om knapperig te worden.

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!

 

glutenvrije-pindakaas-koekjes

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.