Deze pasta met broccoli en citroen heb ik speciaal voor alle pasta lovers bedacht. Het is een super lekker gerecht dat zo op tafel staat. De combinatie van broccoli, citroen en roomsaus is echt heerlijk. Bovendien heb je maar weinig ingrediënten nodig voor deze pasta. Zeker nu het kouder is buiten eet ik graag pasta als diner. Ik had al zo vaak mijn vegetarische pasta bolognese gemaakt, dat het tijd was voor iets nieuws. Deze pasta met broccoli en citroen ga ik snel maken voor mijn vriendinnen, want het is zo’n lekker gerecht!

Door de roomsaus is de pasta lekker smeuïg, maar gelukkig niet ongezond. Veel roomsauzen worden gemaakt met creme fraîche of slagroom, waardoor het veel calorieën bevat. Heb je wel eens gedacht aan plantaardige room? Dat is room gemaakt van plantaardige producten, zoals haver of rijst. Plantaardige room bevat veel minder calorieën dan gewone room. Bovendien ook nog eens lactosevrij. Ideaal voor mensen met een lactose allergie! Voor deze pasta met broccoli en citroen gebruikte ik de haverroom van Oatly. Deze is lekker romig, maar wel gewoon gezond. Deze staat bij mij nu standaard in mijn keukenkastje voor romige pastasauzen, heel fijn.

Deze pasta met broccoli en citroen is:

  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze warme Mexicaanse salade vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

pasta-met-broccoli-en-citroen

pasta-met-broccoli-en-citroen

Recept pasta met broccoli en citroen

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

120 gram spelt penne
1 broccoli
1 ui
2 teentjes knoflook
1 citroen
250 ml haverroom (Oatly)
2 eetlepels water
Olijfolie
Zout en peper

 

Benodigdheden

Wok
Kookpan
Rasp

 

Bereiding

1. Kook de penne zoals beschreven op de verpakking. Breng op smaak met zout.

2. Snijd de ui en knoflook fijn en de broccoli in kleine roosjes.

3. Was de citroen en rasp een eetlepel van de schil.

4. Doe de broccoliroosjes in een wok met 2 eetlepels water. Stoom de roosjes 4 minuten met de deksel op de pan. Leg ze daarna apart op een bord.

5. Doe een scheutje olijfolie in de wok en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg daarna de haverroom toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de broccoliroosjes en 2 theelepels citroenrasp toe en laat een paar minuten pruttelen.

6. Serveer de pasta met de broccolisaus. Garneer het gerecht met de overgebleven citroenrasp.

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!

pasta-met-broccoli-en-citroen

Wil je aan de slag met een gezonde en duurzame lifestyle? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.