Zin in een warme Mexicaanse salade? Dan is deze salade helemaal jouw ding! Ik ben gek op Mexicaanse recepten, zo eet ik vaak Mexicaanse wraps of een Mexicaanse bowl. Vooral rode peper door mijn eten vind ik heerlijk. En natuurlijk zijn avocado’s ook mijn favoriet. Ik was een beetje aan het experimenteren in de keuken en ineens ontstond deze warme Mexicaanse salade. Een makkelijk recept waar je maar een paar ingrediënten voor nodig hebt. Ook fijn: dit gerecht staat al binnen een kwartiertje op tafel. Handig voor dagen waarop je geen zin hebt om uitgebreid te koken.

Voor dit recept gebruikte ik de Mexicaanse taco kruiden van Euroma. Dit is geen gesponsord bericht overigens, maar ik ben gewoon dol op deze kruiden! Je gooit een eetlepel van de Mexicaanse kruiden door je eten en gelijk waan je je in Mexico. Ik heb deze kruiden standaard in mijn keukenkastje staan, want ze zijn ideaal voor dit soort recepten. Ben jij wel eens in Mexico geweest? Ik zou er graag een keertje heen willen. Het schijnt dat je daar ontzettend lekker kan eten en de natuur is ook prachtig. Mexico staat momenteel hoog op mijn bucketlist, hopelijk ga ik er dit jaar heen met mijn vriend. Maar voor nu haal ik de Mexicaanse keuken gewoon in huis!

Deze warme Mexicaanse salade is:

  • Eiwitrijk
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze warme Mexicaanse salade vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

mexicaanse-salade

mexicaanse-salade

 

Recept warme Mexicaanse salade

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

2 rode paprika’s
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gram vegetarisch rulgehakt (Vegetarische slager)
80 gram quinoa
2 eetlepels Mexicaanse taco kruiden (Euroma)
1 avocado
Handje verse koriander
Scheutje olijfolie
Snufje zout

 

Bereiding

1. Kook de quinoa zoals beschreven op de verpakking. Breng op smaak met zout.

2. Snijd de ui, knoflook en paprika’s fijn.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg daarna de paprika toe, samen met het gehakt en de Mexicaanse kruiden. Bak 5 minuten.

4. Giet de quinoa af en mix deze erdoorheen. Breng op smaak met zout.

5. Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer met plakjes avocado en verse koriander.

Tip: Hou je niet van koriander? Vervang het dan door peterselie. Ook lekker!

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

mexicaanse-salade

 

info@zonderz