Deze vegan amandelkoekjes zijn echt om van te smullen! Ben je op zoek naar een recept voor gezonde koekjes? Maak dan deze heerlijke chocolade amandelkoekjes. Het fijne aan dit recept is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt. Ook heb je geen keukenmachine of wat dan ook nodig, je kneed de koekjes gewoon met je handen en klaar is kees. Deze vegan amandelkoekjes zijn lekker voor bij de thee of koffie. Ook heerlijk om van te smikkelen als tussendoortje. Bij mij waren ze heel snel op, dus dat is een goed teken. Als ze een kwartiertje uit de oven zijn smaken ze het lekkerst. Dan is de binnenkant nog warm en de buitenkant lekker krokant. Dat wordt smullen!

Dit zijn glutenvrije amandelkoekjes, aangezien de koekjes gemaakt zijn met amandelmeel. Ook is het recept lactosevrij, dat is handig voor mensen met een lactose-intolerantie. Verder zijn de koekjes vooral erg lekker, want er zit wel gewoon suiker in. Als je de meest gezonde suiker wilt nemen, kan je het beste kiezen voor kokosbloesemsuiker. Dit is een natuurlijke ongeraffineerde suiker, waar ook veel vitaminen en mineralen in zitten. Daarnaast smaakt kokosbloesemsuiker een beetje naar karamel, perfect dus voor deze koekjes! Genoeg redenen om de vegan amandelkoekjes snel te proberen.

Deze vegan amandelkoekjes zijn:

  • Glutenvrij
  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze vegan amandelkoekjes vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

vegan-amandelkoekjes-glutenvrij

vegan-amandelkoekjes-glutenvrij

 

Recept vegan amandelkoekjes

 

Ingrediënten
(Voor 20 kleine koekjes)

200 gram amandelmeel
150 gram kokosbloesemsuiker
1 theelepel bakpoeder
3 eetlepels cacao
2 eetlepels chia zaad
6 eetlepels water

 

Benodigdheden

Oven
Kom
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 150˚C.

2. Doe de chia zaden en het water in een glas en laat 5 minuten staan tot het dik geworden is. Roer na een paar minuten even door. Dit wordt een ‘chia ei’ genoemd en is een vervanger van ei.

3. Doe het amandelmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, cacao, chia ei en een snufje zout samen in een grote kom. Kneed alles met je handen tot een stevig deeg. Blijf goed kneden tot alles een grote bal wordt, dit duurt een paar minuten.

4. Beleg een bakplaat met bakpapier. Rol 20 kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Duw ze daarna zachtjes plat met de palm van je hand.

5. Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze daarna uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen om krokanter te worden.

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel mijn nieuwste e-book!

vegan-amandelkoekjes-glutenvrij

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.