fbpx ...

Deze vegan amandelkoekjes zijn echt om van te smullen! Ben je op zoek naar een recept voor gezonde koekjes? Maak dan deze heerlijke chocolade amandelkoekjes. Het fijne aan dit recept is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt. Ook heb je geen keukenmachine of wat dan ook nodig, je kneed de koekjes gewoon met je handen en klaar is kees. Deze vegan amandelkoekjes zijn lekker voor bij de thee of koffie. Ook heerlijk om van te smikkelen als tussendoortje. Bij mij waren ze heel snel op, dus dat is een goed teken. Als ze een kwartiertje uit de oven zijn smaken ze het lekkerst. Dan is de binnenkant nog warm en de buitenkant lekker krokant. Dat wordt smullen!

 

Vegan amandelkoekjes van amandelmeel

 

Dit zijn glutenvrije amandelkoekjes, aangezien de koekjes gemaakt zijn met amandelmeel. Ook is het recept lactosevrij, dat is handig voor mensen met een lactose-intolerantie. Verder zijn de koekjes vooral erg lekker, want er zit wel gewoon suiker in. Als je de meest gezonde suiker wilt nemen, kan je het beste kiezen voor kokosbloesemsuiker. Dit is een natuurlijke ongeraffineerde suiker, waar ook veel vitaminen en mineralen in zitten. Daarnaast smaakt kokosbloesemsuiker een beetje naar karamel, perfect dus voor deze koekjes! Genoeg redenen om de vegan amandelkoekjes snel te proberen.

Deze vegan amandelkoekjes zijn:

  • Glutenvrij
  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze vegan amandelkoekjes vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-amandelkoekjes-glutenvrij

vegan-amandelkoekjes-glutenvrij

 

Recept vegan amandelkoekjes

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 20 kleine koekjes)

200 gram amandelmeel
150 gram kokosbloesemsuiker
1 theelepel bakpoeder
3 eetlepels cacao
2 eetlepels chia zaad
6 eetlepels water

 

Benodigdheden

Oven
Kom
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 150˚C.

2. Doe de chia zaden en het water in een glas en laat 5 minuten staan tot het dik geworden is. Roer na een paar minuten even door. Dit wordt een ‘chia ei’ genoemd en is een vervanger van ei.

3. Doe het amandelmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, cacao, chia ei en een snufje zout samen in een grote kom. Kneed alles met je handen tot een stevig deeg. Blijf goed kneden tot alles een grote bal wordt, dit duurt een paar minuten.

4. Beleg een bakplaat met bakpapier. Rol 20 kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Duw ze daarna zachtjes plat met de palm van je hand.

5. Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze daarna uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen om krokanter te worden.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

vegan-amandelkoekjes-glutenvrij

info@zonderz