Deze vegetarische quinoa salade is erg makkelijk om te maken en staat zo op tafel. Een fijn recept om mee te nemen naar je werk bijvoorbeeld. Dankzij de pompoen, feta en granaatappelpitjes is deze quinoa salade lekker fris van smaak. Vind je het saai om altijd maar boterhammen mee te nemen als lunch? Probeer dan deze quinoa salade! Door de kikkererwten vult de salade ook goed, waardoor je een lange tijd verzadigd bent. Bovendien heb je niet veel ingrediënten nodig voor een goede salade. Dat bewijst deze quinoa salade wel!

Laatst deelde ik een ander recept met quinoa, namelijk deze quinoa met broccoli en avocado. Jullie waren enorm fan van dit recept, vandaar dat ik nu deze vegetarische quinoa salade voor jullie heb bedacht. Om eerlijk te zijn kook ik eigenlijk nooit meer met quinoa. Een aantal jaar geleden was het een enorme trend en ondertussen lag er al heel lang een zakje quinoa onderin mijn kast. Oeps! Maar deze salade komt zeker vaker bij mij op tafel. De combinatie van geroosterde pompoen en feta is echt heerlijk en bovendien ook lekker smeuïg. Ben je geen fan van feta? Neem dan witte saladekaas. Dat is een hele frisse kaas, die niet zo’n geitenkaas smaak heeft als fetakaas. Deze vind je in veel supermarkten gewoon naast de feta.

Deze vegetarische quinoa salade is:

  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
  • Makkelijk om te maken
  • Lekker als lunch of diner

Genoeg redenen dus om deze heerlijke salade te proberen!

Laat je me weten wat je van deze vegetarische quinoa salade vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegetarische-quinoa-salade

vegetarische-quinoa-salade

 

Recept vegetarische quinoa salade

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

80 gram quinoa
300 gram biologische pompoenstukjes
60 gram witte saladekaas of feta
130 gram kikkererwten
60 gram granaatappelpitjes
Handje verse peterselie
1 limoen
Scheutje olijfolie

 

Benodigdheden

Oven
Vergiet
Kookpan

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C graden.

2. Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Bak de pompoenstukjes 20-25 minuten in de oven.

3. Bereid de quinoa zoals beschreven op de verpakking.

4. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af.

5. Verdeel de quinoa, pompoenstukjes en kikkererwten over twee borden. Breng de salade op smaak met een beetje limoensoep.

6. Brokkel de feta eroverheen en garneer met fijngesneden peterselie en granaatappelpitjes

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of doe mee met de challenge!

vegetarische-quinoa-salade

 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.