Havermoutpap met gekarameliseerde peer is echt een feestje. Heb jij wel eens peer gekarameliseerd? Het is helemaal niet zo ingewikkeld als je waarschijnlijk denkt. Om te karamelliseren heb ik een klein beetje kokosolie en wat ahorn siroop gebruikt. Daar bak je de peren vijf minuten in en klaar is kees! Zoals ik al zei is deze havermoutpap met gekarameliseerde peer echt heerlijk, zeker in combinatie met walnoten en kaneel. Een fijn ontbijtje voor in het weekend. Ik ben echt dol op havermoutpap, want het gaat nooit vervelen. Je kan zo veel kanten op met toppings. In de winter eet ik graag havermoutpap met warme frambozensaus, maar in de zomer juist met bevroren banaan.

 

Havermoutpap met gekarameliseerde peer

 

Havermoutpap is daarnaast ook nog eens super gezond, aangezien het rijk is aan B-vitamines en vezels. Bovendien is het een lekker stevig ontbijt, zodat je veel energie hebt voor de rest van de dag. Ook als je een glutenallergie hebt kan je gewoon havermoutpap eten. Havermout is namelijk van nature glutenvrij. Ik heb deze havermoutpap gekookt in rijst-kokosnoot drink, waardoor de havermoutpap ook lactosevrij is. Dat is fijn als je niet zo goed tegen lactose kan of graag veganistisch eet. Deze rijst-kokosnoot drink gebruik ik altijd voor mijn havermoutpap, want het geeft de pap een zoete smaak. Zo word je ontbijt echt een feestje!

Deze havermoutpap met gekarameliseerde peer is:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze havermoutpap met gekarameliseerde peer vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gekarameliseerde-peer

gekarameliseerde-peer  gekarameliseerde-peer

 

Recept havermoutpap met gekarameliseerde peer

 

Bereidingstijd: 10-15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

100 gram havermout
400 ml rijst-kokosnoot drink (Provamel)
1/2 peer
30 gram walnoten
2 eetlepels ahorn siroop
1 theelepel kokosolie
Snufje kaneel

 

Benodigdheden

Pan met goede antiaanbaklaag
Steelpan

 

Bereiding

1. Halveer de peer, verwijder het kroosje en snijd één helft in dunne partjes.

2. Doe de kokosolie en ahorn siroop samen in een pan en zet het vuur laag. Voeg de partjes peer toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de walnoten toe en bak nog een paar minuten mee tot het gaat karamelliseren. Roer af en toe even om.

3. Schep de peer en walnoten op een bord om af te koelen.

4. Doe de havermout met rijst-kokosnoot drink in een pannetje en breng aan de kook. Kook 5 minuten op laag vuur en blijf doorroeren. Na een tijdje ontstaat er havermoutpap.

5. Verdeel de havermoutpap over twee schaaltjes en garneer met peer, walnoten en een snufje kaneel.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

gekarameliseerde-peer