fbpx ...

Deze bietensoep met kokosmelk en gember is echt heerlijk! Een lekkere maaltijdsoep voor in de herfst of winter. Ik maak eigenlijk veel te weinig recepten met bieten, terwijl ik er wel dol op ben. Daar moest maar eens verandering in komen! Ik weet zeker dat deze bietensoep één van mijn favoriete soepen wordt. De soep is namelijk lekker zoet en zacht van smaak, dankzij de kokosmelk. Ook heb ik zoete aardappel toegevoegd aan deze bietensoep, zodat de soep niet zo waterig wordt. Ik geef namelijk niks om waterige soepjes, jij wel? Geef mij maar gewoon een lekker stevige maaltijdsoep.

 

Gezonde bietensoep met kokosmelk en gember

 

Deze bietensoep met kokosmelk kan je prima als diner eten. Vaak raad ik het aan om twee kommen soep te nemen, dan zit je zeker goed vol. Ook lekker natuurlijk om er een sneetje brood bij te nemen en hiermee in de soep te dippen. Dankzij de kokosmelk is de soep erg romig, maar wel gewoon lactosevrij. Heb je vaak last van een opgeblazen buik? Probeer dan eens een week producten met lactose te vermijden. Vaak merk je dan al snel verschil. Sinds ik zelf nauwelijks lactose meer eet heb geen last meer van een opgeblazen buik. Zo fijn! Bovendien is dit recept ook perfect voor mensen met een lactose-intolerantie. Genoeg redenen dus om deze bietensoep te proberen.

Deze bietensoep met kokosmelk is:

  • Vegan
  • Lactosevrij
  • Boordevol vitaminen
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze bietensoep met kokosmelk vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bietensoep-met-kokosmelk

bietensoep-met-kokosmelk

bietensoep-met-kokosmelk

 

Recept bietensoep met kokosmelk en gember

 

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

800 gram rode bieten (rauw)
200 gram zoete aardappel
1 ui
2 teentjes knoflook
Verse gember 1×1 cm
800 ml water
2 blokjes groentebouillon
150 ml kokosmelk
Handje verse bieslook

 

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer
Schilmesje

 

Bereiding

1. Schil de rode bieten en de zoete aardappel. Snijd ze daarna in blokjes.

2. Snijd de ui, knoflook en gember fijn.

3. Doe een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook goudbruin.

4. Voeg het water, bouillonblokjes, gember, bieten en zoete aardappel toe. Breng aan de kook en kook 30 minuten.

5. Pureer alles met een staafmixer tot een egale soep. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer erdoorheen.

6. Serveer de soep met fijngesneden bieslook en een vleugje kokosmelk. Geniet er van!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

bietensoep-met-kokosmelk

info@zonderz