Het nieuwe jaar is begonnen, tijd om mijn doelen voor 2019 op te schrijven! Goede voornemens, doelen, hoe je het ook wilt noemen. Ik vind goede voornemens altijd klinken alsof je iets verkeerds hebt gedaan en dat nu wilt veranderen. Daarom ben ik meer van het opstellen van doelen. Wat wil ik allemaal bereiken in het nieuwe jaar, waar ga ik aan werken? Het opstellen van doelen werkt voor mij altijd erg motiverend. Ik kijk vaak terug naar mijn lijstje en ga dan na of ik echt aan mijn doelen aan het werken ben. Sowieso is het slim om wat doelen te hebben, dat houd je lekker gemotiveerd en zorgt ervoor dat je elke dag vrolijk je bed uit springt.

Mijn doelen voor 2019 zijn deels gericht op mijn werk, maar ook heb ik een aantal privé doelen. Zo zou ik dit jaar echt wat meer van de wereld willen zien en meer nieuwe landen willen ontdekken. Maar ook zou ik bijvoorbeeld dagelijks willen mediteren om wat meer rust te krijgen in mijn hoofd. Dat soort dingen vind ik ook erg belangrijk. Benieuwd naar mijn doelen voor 2019? Ik zette ze voor je op een rijtje!

 

Mijn doelen voor 2019

 

Doel #1 Elke dag mediteren

 

Ik vind mediteren echt heerlijk, maar soms doe ik het veel te weinig. Dan ben ik net klaar met mijn yoga sessie en denk ik, hup Dalí, aan het werk. Toch is mediteren erg goed voor meer rust in je hoofd. Bovendien ben ik veel meer geconcentreerd en gefocust als ik ‘s ochtends gemediteerd heb. Daarom heb ik als doel voor het nieuwe jaar om elke dag te mediteren. Ook al is het maar een kwartiertje, het is zo ontzettend fijn. Mediteer jij ook wel eens? Het liefst gebruik ik de geleide meditaties van Boho Beautiful. Juliana, het gezicht achter Boho Beautiful, heeft een fijne zachte stem waar je lekker van tot rust komt. Tot nu toe heb ik in januari elke dag gemediteerd en ik ga het proberen zo vol te houden!

 

Doel #2 Meer op reis

 

Reizen is één van mijn grootste hobby’s. Ik vind het heerlijk om te reizen en meer van de wereld te zien. Vooral backpacken vind ik gaaf, check mijn vlog over Flores om te zien hoe ik reis. Zo leuk om andere culturen te ontdekken en te zien hoe mensen totaal anders leven dan wij. De afgelopen jaren ben ik naar Indonesië, Vietnam, Thailand, Maleisië en Sri Lanka geweest. Het lijkt me tof om dit jaar juist meer van Mexico of Zuid-Amerika te ontdekken en die kant op te gaan. Gelukkig vind mijn vriend reizen ook erg leuk en zijn we samen al druk plannen aan het maken. Maar binnen Europa zou ik ook nog veel meer willen zien. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Berlijn geweest en zou ik dit jaar ook eens een bezoekje willen brengen aan Lissabon. Genoeg leuke plannen dus voor 2019!

 

doelen-voor-2019

doelen-voor-2019

 

Doel #3 Alleen maar duurzame kleding kopen

 

Vorig jaar zag ik de documentaire The True Cost en dit zette me enorm aan het denken. De documentaire laat zien hoe grote modeketens zoals H&M en Zara steeds goedkoper worden, maar wat voor een harde industrie hierachter schuil gaat. Met als gevolg dat iemand daar de prijs voor betalen. Dat zijn vaak de mensen in Bangladesh die 16 uur per dag werken voor een hongerloontje. Waarom zou ik hier eigenlijk aan willen bijdragen? Door kleding te kopen bij grote modeketens stimuleer je die industrie alleen maar. En dat wil ik dus echt niet. Sindsdien ben ik veel bewuster geworden van mijn keuzes en daar wil ik in 2019 alleen maar mee doorgaan. Door bijvoorbeeld te kiezen voor vintage kleding, zodat kleding een tweede leven krijgt. Of door te shoppen bij winkels waar ze alleen maar fair fashion verkopen. Zo weet ik zeker dat er aan mijn kleding geen kinderhandjes hebben gezeten of dat mensen in slechte werkomstandigheden mijn kleding hebben gemaakt. Binnenkort ga ik hier ook een artikel over delen en zal ik een lijst maken met alle duurzame kledingwinkels.

 

Doel #4 Meer mensen helpen

 

Als foodcoach begeleid ik mensen met afvallen, lekker in hun vel zitten en meer structuur krijgen in hun voeding. Mensen helpen met hun voeding is echt mijn passie. Nadat ik een aantal jaar als foodcoach voor bedrijven heb gewerkt, werk ik nu al meer dan twee jaar voor mijzelf. In 2019 wil ik nog meer mensen gaan helpen, aangezien het ontzettend dankbaar werk is. Het maakt me blij als ik zie hoe mijn cliënten veranderd zijn. Zo zijn een aantal vrouwen 15 kilo afgevallen en zitten ze daardoor eindelijk goed in hun vel. Dat vind ik zo fijn! Maar ook heb ik veel mensen geholpen met een gezonde levensstijl creëren die ze jarenlang kunnen volhouden. Hier kan je hun ervaringen lezen. In het nieuwe jaar hoop ik dus nog veel meer mensen te kunnen helpen met hun voeding en ze te inspireren met de Zonderzooi-lifestyle!

 

doelen-voor-2019

Foto: Willemijn Louws

 

Doel #5 Aansluiten bij een mediabureau

 

Als blogger mag ik steeds meer samenwerken met merken en dat is super tof. Zo heb ik het afgelopen jaar samengewerkt met o.a. So Fine, National Geographic en Abbot Kinney’s. Allemaal merken waar ik volledig achter sta en die ook Zonderzooi-proof zijn. Natuurlijk wil ik hier steeds meer in groeien, aangezien ik het leuk vind om voor merken content te creëren. Niet iedereen weet hoe de blogger industrie werkt, dus ik zal het je even uitleggen. Als je eenmaal een grote blogger bent en veel bezoekers trekt, kan je je aansluiten bij een mediabureau. Zij zorgen dan voor opdrachten met merken, zodat je niet zelf bedrijven hoeft te benaderen. Momenteel ben ik nog iets te ‘klein’ als blog, maar ik ben hard aan het werken om hier verandering in te brengen. Zodra ik voldoende bezoekers heb ga ik me zeker aansluiten bij een mediabureau.

 

Doel #6 Vaker offline zijn

 

Soms schrik ik er echt van hoeveel ik dagelijks op mijn telefoon zit. Ik ben zo iemand die binnen drie seconden reageert op Whatsapp en elke notificatie op mijn telefoon checkt. Natuurlijk is social media bijhouden belangrijk voor mijn werk. Zo post ik elke dag wel iets op Instagram of Facebook. Maar soms verdwaal ik en zit ik zo een kwartier lang doelloos Stories te kijken van mensen die ik niet eens ken. Heb jij hier ook last van? Ik weet bijna zeker dat ik niet de enige ben. Daarom vind ik het een goed doel om meer offline te zijn. Gewoon vaker mijn telefoon op vliegtuigstand zetten als ik deze niet nodig heb. Zeker in het weekend vind ik het belangrijk om mijn telefoon uit te zetten. Social media gaat vaak 24/7 door, maar je mist echt niet zoveel als je af en toe offline bent. Op die manier ben ik veel meer in het hier en nu, dat is ook belangrijk.

Wat zijn jouw doelen voor 2019? Heb je vooral meer werkgerelateerde doelen, of zijn er ook dingen op persoonlijk vlak waar je graag aan wilt gaan werken? Ik ben heel erg benieuwd! Mocht je door mij gecoacht willen worden met afvallen en gezonder eten, dan help ik je graag. Klik hier voor alle info over foodcoaching.