Deze rijstepap met mango en kokos is echt heerlijk als ontbijt. In de winter eet ik niks liever dan warme ontbijtjes. Zoals je misschien wel weet ben ik dol op havermoutpap. Maar deze romige rijstepap met kokosmelk is ook echt om van te smullen! Bovendien is het ideaal om te maken als je wat rijst over hebt. Zo heb je geen voedselverspilling en maak je er gewoon een lekker papje van. Ik gebruikte basmati rijst voor deze rijstepap, maar ze zou natuurlijk ook risotto rijst kunnen gebruiken. Die is nog net wat dikker, waardoor het een echte ouderwetse rijstepap wordt.

Deze rijstepap is ook lactosevrij, aangezien ik het gekookt heb in kokosmelk. Daarnaast geeft de kokosmelk ook een heerlijk smaakje aan de rijstepap. Gebruik trouwens wel gewone volle kokosmelk zodat je een lekker romig effect krijgt. Versier de rijstepap met mango en kokos en je heerlijke ontbijtje is klaar. Dit is ook een lekker ontbijt voor kinderen trouwens, want de combinatie van mango en kokos is heerlijk. Om er een echt feestje van te maken kan je altijd nog een klein blokje pure chocolade fijnhakken en toevoegen. En wil je eens wat anders dan mango? Dan kan je ook kiezen voor andere toppings.

Deze rijstepap met mango en kokos is:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze rijstepap met mango en kokos vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

rijstepap-met-kokos-en-mango

rijstepap-met-kokos-en-mango

 

Recept rijstepap met mango en kokos

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

140 gram gekookte basmati- of risotto rijst
200 ml romige kokosmelk
2 theelepels ahorn siroop
Snufje kaneel
1/2 mango
1 eetlepel gemalen kokos

 

Benodigdheden

Steelpannetje

 

Bereiding

1. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes.

2. Doe de kokosmelk samen met de ahorn siroop en kaneel in het steelpannetje. Breng aan de kook op middelhoog vuur en roer ondertussen door.

3. Voeg de rijst toe zodra het begint te borrelen en zet het vuur daarna lager. Kook 5 minuten en blijf doorroeren tot het een dikke pap wordt.

4. Verdeel de rijstepap over twee schaaltjes en garneer met blokjes mango en kokos.

Tip: Heb je nog geen rijst gekookt? Kook dan eerst 60 gram rijst en volg daarna alle stappen.

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of doe mee met de challenge!

 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.