De kerstdagen zijn weer voorbij, het is tijd voor een balansdag! Elk jaar houd ik op derde kerstdag een balansdag. Weer even gezond eten na al die uitgebreide kerstdiners, daar ben ik altijd wel aan toe. Deze salade met rode bieten burgertjes is dan ideaal. De rode bieten burgertjes zijn van So Fine en kan je kopen bij de Jumbo. Ken jij het merk So Fine al? Ze maken heerlijke plantaardige producten, zoals groenteburgers, vleesvervangers en visvervangers. Hun producten zijn ook helemaal Zonderzooi-proof en daar houd ik wel van. De rode bieten burgertjes zijn net nieuw en echt ontzettend lekker. Niet alleen op een burgerbroodje, maar dus ook door een salade.

Deze salade met rode bieten burgertjes zit boordevol gezonde ingrediënten. Zo bevat de salade zoete aardappel, kidneybonen, spinazie en avocado. De zoete aardappel is een bron van langzame koolhydraten, waardoor je langer verzadigd bent. De kidneybonen zitten boordevol ijzer en de avocado is rijk aan gezonde vetten. Zoveel goede voedingsstoffen in één salade! Daarnaast zorgen de rode bieten burgertjes voor een lekkere bite. Deze salade vult goed, waardoor je een lange tijd geen honger meer hebt. Je kan hem natuurlijk ook koud eten en meenemen als lunch naar je werk. Ik weet zeker dat je collega’s jaloers worden van zo’n lekkere kleurrijke salade!

 

Winactie #friendlybalanceday

 

Samen met So Fine wil ik je inspireren om een #friendlybalanceday te houden. Een balansdag die die helemaal vegetarisch of zelfs vegan is. Doe jij ook mee? Deel jouw gezonde maaltijd via Instagram met #friendlybalanceday en maak kans op een pakket boordevol lekkere So Fine producten. Belangrijk is ook dat je So Fine tagt in de foto via @sofine_thefriendlyfood, zodat zij jouw foto’s ook kunnen zien. Je kan je foto’s delen tot 31 december en in de eerste week van januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Laat je me weten wat je van deze salade met rode bieten burgertjes vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

salade-met-rode-bieten-burgertjes salade-met-rode-bieten-burgertjes

salade-met-rode-bieten-burgertjes

 

Recept salade met rode bieten burgertjes

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

150 gram rode bieten burgers van So Fine
1 winterpeen
125 gram rode kidneybonen
1 kleine zoete aardappel (180 gram)
1 avocado
50 gram spinazie
1/2 komkommer
20 gram zonnebloempitten

Dressing
Sap van 2 limoenen
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ahorn siroop

 

Benodigdheden

Spiraalsnijder
Oven of airfryer
Koekenpan

 

Bereiding

1. Was de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakken. Bak de zoete aardappel schijfjes 40 minuten in de oven op 200˚C of 20 minuten in de airfryer op 160˚C.

2. Rasp de schil van de wortel met een dunschiller en maak er daarna dunne slierten van met een spiraalsnijder. Snijd de komkommer in dunne plakken. Halveer de avocado en snijd deze ook in dunne plakken.

4. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel even af met water. Maak daarna de dressing door de limoensap te mengen in een schaaltje met ahorn siroop en olijfolie.

5. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de rode bieten burgertjes in 5 minuten aan beide zijden gaar.

6. Verdeel de spinazie over twee borden en voeg daarna alle ingrediënten toe. Breng op smaak met de dressing en garneer met pompoenpitten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met So Fine.

 

salade-met-rode-bieten-burgertjes

salade-met-rode-bieten-burgertjes

 

Wil jij weer lekker in je vel zitten? Doe dan mee met de Eat Good, Feel Good Challenge.