AdvertisementBen je op zoek naar een duurzame backpack? Ik testte er eentje voor je uit! Zoals je misschien wel weet ben ik dol op backpacken. Zo ging ik dit jaar naar Flores en reisde ik vorig jaar door Sri Lanka. Backpacken is voor mij de ultieme manier om de wereld te ontdekken. Al je spullen zitten in één tas en die draag je handig mee op je rug. Zoals je misschien wel weet vind ik duurzaamheid erg belangrijk en let ik er op dat ik producten koop die milieuvriendelijk zijn. Gelukkig bestaan er tegenwoordig duurzame backpacks, zoals de Vaude Austrum EVO backpack. Waarom is een duurzame backpack beter en wat vind ik van deze backpack? Dat vertel ik je in deze blog.

 

duurzame-backpack

duurzame-backpack

 

Waarom kiezen voor een duurzame backpack?

 

Vaude is lid van de Fair Wear foundation, een organisatie die zorgt voor betere werkomstandigheden in de kledingsector. Je wilt niet bijdragen aan kinderarbeid of mensen die voor een hongerloontje jouw backpack maken, toch? Daarom is het altijd goed om te kiezen voor een duurzame backpack, zoals deze van Vaude. Naast het feit dat de backpack op een mensvriendelijke manier wordt gemaakt, bestaat de backpack ook uit duurzame materialen. Zo bestaat de backpack uit gerecycled polyester en worden de overtollige materialen weer gebruikt voor nieuwe producten. Helemaal zero waste dus! Door deze backpack te kopen draag je daarom ook een steentje bij aan het milieu. Bovendien gaat deze backpack een lange tijd mee, waardoor je er lang plezier van hebt.

 

duurzame-backpack

duurzame-backpack

 

Vaude

 

Vaude is een buitensportmerk dat veel aandacht geeft aan de natuur en bekend staat om zijn goede kwaliteit. De Vaude Austrum EVO backpack die ik testte is super stevig en heel erg comfortabel. De backpack is lekker groot, namelijk 75 liter. Ook kan je hem zelfs nog vergroten naar 85 liter. Ik gebruik graag een grote backpack voor reizen, zo kan je naast je benodigde reisspullen ook nog leuke souvenirs mee naar huis nemen. In Bali kocht ik bijvoorbeeld een groot masker en uit Maleisië nam ik verschillende mooie kleden mee. Daarnaast is een grote backpack ook handig voor een extra paar schoenen, zoals wandelschoenen. Beter een beetje extra ruimte dan te weinig, toch?

 

 

Mijn mening over deze backpack

 

De Vaude Austrum EVO 75+10 kan je bestellen bij Coolblue. De backpack is heel fijn in gebruik. Het model heeft een U-vormige rits die je helemaal open kan ritsen, waardoor je makkelijk bij je kleding kan. Ook is het hoofdvak vanaf de voorkant en de bovenkant te bereiken, zodat je snel bij je spullen in het midden kan. Natuurlijk heeft de backpack veel verschillende vakken, zodat je al je spullen goed kan verdelen. Omdat ik zelf een slechte rug heb vind ik het vooral belangrijk dat een backpack een goede ondersteuning geeft en niet gaat trekken aan mijn rug. Deze duurzame backpack heeft een extra stevig rugpand, waardoor niet al het gewicht op je rug terecht komt. Heel fijn! Ook de schouderbanden zijn lekker stevig, wat zorgt voor meer comfort. Deze backpack krijgt van mij een dikke 9.

Wil je deze backpack bestellen? Klik dan hier.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Coolblue.