fbpx

Hmmm deze geroosterde wortels met tahin dressing zijn echt om van te smullen! Dat zou je misschien niet denken bij wortels hé? Maar juist door de wortels te roosteren in ahorn siroop worden ze lekker zoet. Daarna gaat er nog een heerlijke tahin dressing overheen en de pistachenoten maken het helemaal af. Een ideaal bijgerecht voor het kerstdiner. De geroosterde wortels passen eigenlijk overal goed bij en zijn echt een eyecatcher op tafel. Dankzij hun zoetigheid vinden kinderen ze waarschijnlijk ook heerlijk. Zo kan je je kids toch op een makkelijke manier meer groenten laten eten.

 

Kerst bijgerecht: geroosterde wortels met tahin dressing

 

Voor dit recept maakte ik een heerlijke tahin dressing. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaden en wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten. Ik ben echt gek op tahin, het is erg zacht en ideaal voor het maken van dressings. Gebruik jij tahin ook wel eens? Ik gebruik het vaak als basis voor hummus. Voor deze dressing combineerde ik tahin met ahorn siroop, citroensap en knoflook. Lekker zoet en door de knoflook krijgt de dressing toch wat meer pit. Ik weet zeker dat je dit recept lekker gaat vinden. Ben je nog op zoek naar meer vegetarische kerstrecepten? Probeer dan deze risotto met paddenstoelen en truffelolie

Deze geroosterde wortels met tahin dressing zijn:

  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij

Laat je me weten wat je van deze geroosterde wortels met tahin dressing vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

geroosterde-wortels-met-tahin-dressing

geroosterde-wortels-met-tahin-dressing

 

Recept geroosterde wortels met tahin dressing

 

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oven

 

Ingrediënten
(Voor 3-4 personen)

12 lange, smalle wortels
2 eetlepels ahorn siroop
2 eetlepels olijfolie

Dressing 
3 eetlepels tahin (sesampasta)
2 eetlepels ahorn siroop
Sap van 1 hele citroen
1 teentje knoflook

Garnering
20 gram pistachenoten
Handje verse peterselie

 

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Verwijder het groen aan de bovenkant van de wortels, was ze met wat water en verdeel ze over een ovenschaal.

3. Meng ahorn siroop en olijfolie door elkaar en giet dit over de wortels. Bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Snijd de knoflook fijn of pers met een knoflookpers. Hak de pistachenoten fijn en snijd de peterselie ook klein.

5. Doe de tahin in een schaaltje en meng deze met de ahorn siroop, citroensap en knoflook. Haal de wortels uit de oven, leg ze op een mooi bord en garneer met de tahin dressing. Versier daarna met pistachenoten en peterselie.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

 

 

 

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)