Hmmm deze geroosterde wortels met tahin dressing zijn echt om van te smullen! Dat zou je misschien niet denken bij wortels hé? Maar juist door de wortels te roosteren in ahorn siroop worden ze lekker zoet. Daarna gaat er nog een heerlijke tahin dressing overheen en de pistachenoten maken het helemaal af. Een ideaal bijgerecht voor het kerstdiner. De geroosterde wortels passen eigenlijk overal goed bij en zijn echt een eye-catcher op tafel. Dankzij hun zoetigheid vinden kinderen ze waarschijnlijk ook heerlijk. Zo kan je je kids toch op een makkelijke manier meer groenten laten eten.

Voor dit recept maakte ik een heerlijke tahin dressing. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaden en wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten. Ik ben echt gek op tahin, het is erg zacht en ideaal voor het maken van dressings. Gebruik jij tahin ook wel eens? Ik gebruik het vaak als basis voor hummus. Voor deze dressing combineerde ik tahin met ahorn siroop, citroensap en knoflook. Lekker zoet en door de knoflook krijgt de dressing toch wat meer pit. Ik weet zeker dat je dit recept lekker gaat vinden. Ben je nog op zoek naar meer vegetarische kerstrecepten? Probeer dan deze vega biefstuk met avocado chimichurri. Ook heerlijk in combinatie met deze geroosterde wortels!

Laat je me weten wat je van deze geroosterde wortels met tahin dressing vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

geroosterde-wortels-met-tahin-dressing

geroosterde-wortels-met-tahin-dressing

Recept geroosterde wortels met tahin dressing

 

Ingrediënten
(Voor 3-4 personen)

12 lange, smalle wortels
2 eetlepels ahorn siroop
2 eetlepels olijfolie

Dressing 
3 eetlepels tahin (sesampasta)
2 eetlepels ahorn siroop
Sap van 1 hele citroen
1 teentje knoflook

Garnering
20 gram pistachenoten
Handje verse peterselie

 

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Verwijder het groen aan de bovenkant van de wortels, was ze met wat water en verdeel ze over een ovenschaal.

3. Meng ahorn siroop en olijfolie door elkaar en giet dit over de wortels. Bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Snijd de knoflook fijn of pers met een knoflookpers. Hak de pistachenoten fijn en snijd de peterselie ook klein.

5. Doe de tahin in een schaaltje en meng deze met de ahorn siroop, citroensap en knoflook. Haal de wortels uit de oven, leg ze op een mooi bord en garneer met de tahin dressing. Versier daarna met pistachenoten en peterselie.

 

Wil je aan de slag met meer vegetarische recepten? Bestel dan het vegetarisch voedingsschema.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

 

 

 

 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.