fbpx ...

Ben jij ook zo gek op kerstdesserts met chocolade? Je kan mij er altijd voor wakker maken, want ik ben er dol op! Toen ik nog een klein meisje was waren de desserts al mijn favoriete onderdeel van het kerstmenu. Dat is eigenlijk nooit echt veranderd, diep van binnen ben ik nog een klein kind dat de hele avond uitkijkt naar het dessert. Vooral desserts met lekker veel chocolade en koekjes, heerlijk! Met Kerstmis wil je natuurlijk wel een beetje uitpakken en daarom zette ik de lekkerste kerstdesserts met chocolade voor je op een rijtje. Wat dacht je van chocolademousse met Oreo of een heerlijke chocolade lava cake? Dat wordt smullen deze kerst!

 

Kerstdesserts met chocolade

 

Ik heb gekozen voor recepten die makkelijk te maken zijn, zodat je niet uren in de keuken hoeft te staan. Daarnaast zijn alle desserts in dit lijstje glutenvrij, lactosevrij en vegan. Hopelijk kan je lekker smullen van deze recepten tijdens Kerstmis. Ik hoef dit jaar met kerst helemaal niks te doen, fijn he? Wij wisselen altijd af wie er moet koken en volgend jaar ben ik pas weer aan de beurt. Dat betekent dus een stressloze kerst dit jaar en vooral genieten van al het eten. Ga jij wel een uitgebreid kerstdiner koken? Dan wens ik je vast veel succes. En natuurlijk hele fijne feestdagen!

Deze kerstdesserts met chocolade zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Rijk aan goede voedingsstoffen

Laat je me weten wat je van deze kerstdesserts met chocolade vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

5x kerstdesserts met chocolade

 

Vegan chocolademousse met Oreo

 

kerst-desserts-met-chocolade

Deze vegan chocolademousse van Cooked by Renske bevat maar vijf ingrediënten en is erg makkelijk om te maken. Ooohh en wat ziet het er lekker uit! Deze kon natuurlijk niet ontbreken op het lijstje van kerstdesserts met chocolade. Komt deze heerlijke mousse ook op jouw kerstmenu te staan? Bij mij in ieder geval wel. 

 

Chocolade lava cake met een vleugje sinaasappel

 

chocolade-lava-cake-vegan

Met deze chocolade lava cake maak je al je gasten blij! Terwijl je zachtjes met je vork in de cake prikt stroomt er namelijk een laagje pure chocolade uit, hoe lekker is dat? Bovendien is de combinatie van chocolade met sinaasappel en kaneel altijd goed. Het recept van dit chocolade kerstdessert vind je hier

 

Pindakaas mousse met chocolade en zeezout

 

Deze pindakaas mousse met chocolade en zeezout is voor de echte pindakaas lovers. Maar omdat er ook een romig laagje chocolade bovenop zit, doet dit recept het ook erg goed bij mensen die dol zijn op chocolade. Deze gouden combinatie is altijd een feest! Ga jij deze mousse ook maken voor Kerstmis? 

 

Vegan cheesecake met chocolade en frambozen

 

kerst-desserts-met-chocolade

Deze vegan cheesecake met chocolade en frambozen ziet er heerlijk uit! En ook fijn, je maakt deze cheesecake met natuurlijke ingrediënten zoals havermout, pecannoten, cacaopoeder en kokosbloesemsuiker. Als je dit recept glutenvrij wilt maken kan je kiezen voor glutenvrije havermout. Het recept is bedacht door Personal Foodcoaching en vind je hier.

 

Chocolademousse met vanille-kokosroom

 

chocolademousse

Bij een kerstdiner hoort gewoon een goede chocolademousse, vind je niet? Van deze chocolademousse met vanille-kokosroom krijg ik gelijk trek! Een heerlijk kerstdessert met chocolade waar je je gasten erg blij mee gaat maken. Bovendien heb je maar weinig ingrediënten nodig en is deze healthy chocolademousse zo gemaakt. 

Hopelijk word jij net zoals ik vrolijk van deze kerstdesserts met chocolade. Heb je iets van deze lekkere recepten geprobeerd? Laat mij dan vooral in de comments weten wat je er van vond! 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz