Krijg je ook altijd stress als je een vegetarisch kerstdiner moet koken? Ga dan voor dit vega biefstuk met avocado chimichurri. Dan zijn alle vegetariërs aan tafel helemaal happy! Ik merk dat veel mensen het lastig vinden om een vegetarisch kerstdiner koken. Vaak bestaat de hoofdmaaltijd uit vlees of vis en weten ze niet waar ze dat door kunnen vervangen. Daarom ben ik ook erg blij met het vega biefstuk van Vivera! Dit is een plantaardige biefstuk gemaakt op basis van soja- en tarwe eiwit. Het biefstuk komt erg dichtbij een gewoon biefstuk, zeker qua structuur. Ook komt er een beetje ‘bloed’ uitgelopen, wat gemaakt is met bietensap.

Dit vega biefstuk met avocado chimichurri is erg makkelijk om te maken. Chimichurri is een marinade die in Argentinië veel gebruikt wordt voor gegrild vlees. Het is een frisse, licht pittige marinade, maar dankzij de avocado is de chimichurri ook lekker romig. Het enige wat je voor de chimichurri hoeft te doen is alle ingrediënten te pureren tot een romige saus. Klinkt makkelijk, toch? Niemand heeft zin in stress tijdens het kerstdiner! Ik heb het recept van de chimichurri trouwens niet zelf bedacht, maar van collega-blogger Beaufood. Neem ook even een kijkje op haar blog voor heerlijke recepten en vergeet haar niet te volgen via Instagram voor veel food inspiratie.

Laat je me weten wat je van deze vega biefstuk met avocado chimichurri vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vega-biefstuk-met-avocado-chimichurri

 

 

Recept vega biefstuk met avocado chimichurri

 

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

Chimichurri
2 rijpe avocado’s
1 rode peper
3 teentjes knoflook
6 cm verse gember
Sap van 2 limoenen
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten
Bosje verse munt
Bosje verse koriander
Paar snufjes zout

400 gram vegetarische biefstuk (Vivera)

 

Benodigdheden

Staafmixer of keukenmachine
Koekenpan met goede anti-aanbaklaag

 

Bereiding

1. Maak eerst de chimichurri. Snijd de rode peper fijn en verwijder de pitjes. Snijd de gember, sjalot en knoflook ook fijn en pureer daarna alle ingrediënten voor de chimichurri fijn tot saus. Dit kan je doen met een staafmixer of keukenmachine.

2. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de vegetarische biefstukken in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout en zorg dat je beide zijden bakt.

3. Snijd de vegetarische biefstukken in dunne reepjes, verdeel over vier borden en garneer met avocado chimichurri en koriander.

 

Wil je aan de slag met meer vegetarische recepten? Bestel dan het vegetarisch voedingsschema.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

 

Wil je aan de slag met een gezonde en duurzame lifestyle? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.