fbpx ...

Wat ben ik blij dat Yoga 013 is geopend in Tilburg! Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op yoga. Yoga zorgt bij mij voor meer rust in mijn hoofd en bovendien blijf ik er ook lekker fit door. Voorheen deed ik mijn yoga oefeningen thuis, maar tegenwoordig word ik begeleid door Sander en Ellen van Yoga 013. Deze yogastudio voelt echt als thuiskomen. De sfeer is knus en er is veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Al na de eerste les voelde ik dat het goed zat hier. Ik kreeg gelijk zin om alle lessen van het lesrooster te proberen. Bij Yoga 013 geven ze namelijk niet alleen yoga, maar ook andere soort lessen, zoals pilates. Zo is er voor iedereen voldoende keus en uitdaging. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaringen bij deze yogastudio? Lees dan snel verder!

 

yoga-013

 

De yogalessen van Yoga 013

 

Vinyasa

 

Er worden veel verschillende lessen gegeven bij Yoga 013. Ben je een beginner? Dan is vinyasa een fijne les om mee te starten. Dit is een heerlijke flow waarbij alle oefeningen goed uitgelegd worden. Tijdens de les krijg je diverse opties voor het uitvoeren van de houdingen, zodat het voor elk niveau uitdagend is. De yogales begint eerst met een stukje meditatie, zodat je voldoende ontspannen bent. Daarna doe je een uurtje vinyasa yoga en ten slotte is het tijd voor de liggende meditatie. Ook als je gevorderd bent is vinyasa fijn om te doen, omdat Sander en Ellen de lessen voor iedereen uitdagend maken. Vinyasa is echt mijn favoriete yogales. Deze les doe ik graag op vrijdagochtend, zo kan ik daarna lekker fit aan mijn dag beginnen.

 

Ashtanga

 

Ook worden er veel ashtanga lessen gegeven. Ashtanga is een intensievere vorm van yoga, waarbij de houdingen zich in snel tempo opvoeren. Tijdens de lessen is er veel aandacht voor de ademhaling en het hebben van de juiste focus. Er zijn worden twee soorten ashtanga lessen gegeven, namelijk een basic les en een half led les. Bij de basic les worden de houdingen op rustige wijze doorlopen en is er veel aandacht persoonlijke aandacht. Deze les is ook goed te doen voor beginners. Tijdens de half led les is het tempo en niveau wat hoger, wat ideaal is voor gevorderde yogi’s.

 

Mysore

 

Wil je je ashtanga oefeningen verbeteren? Doe dan eens mee met een mysore les. Zowel beginners als gevorderden kunnen een mysore volgen. Tijdens deze les voer je zelf de ashtanga oefeningen uit, terwijl je één-op-één aandacht krijgt van Sander of Ellen. Op die manier kan je jezelf steeds meer gaan verbeteren. Tijdens een mysore les ontwikkel je kracht, flexibiliteit, concentratie en uithoudingsvermogen. Je krijgt aanpassingen in de houdingen, je bewustzijn in de houdingen wordt vergroot en je wordt verder geholpen met je oefeningen. Door mysore kan je enorm groeien en krijg je steeds meer vertrouwen in de uitvoering van de oefeningen. De mysore lessen worden op elke doordeweekse dag gegeven, zeker een aanrader om een keertje mee te doen!

 

yoga-013

yoga-013

 

Yin yoga

 

Ben je meer van de rustige yoga? Dan is yin yoga wel wat voor jou. Yin is een rustige vorm van yoga, waarbij je de poses voor een langere tijd vasthoud. Het is een meditatieve vorm van yoga, die zorgt voor diepe ontspanning. Ik vind yin heerlijk om ‘s avonds te doen, zodat ik daarna lekker zen naar bed kan gaan. Je blijft met yin langer in een pose zitten, waardoor je je dieper gelegen spieren bereikt. Yin yoga heeft bij mij ook geholpen bij mijn rugblessure, omdat je met yin je spieren goed los kan maken. Deze les is bovendien erg fijn voor beginners, aangezien het tempo van de lessen wat lager ligt.

 

Pilates

 

Ook worden er pilates lessen gegeven bij Yoga 013. Ellen is een ervaren pilates docente en geeft de lessen met veel plezier. Bij pilates richt je je op het versterken van je core en het verbeteren van je lichaamshouding. Iedere les begint met bewustwording van je houding, ademhaling en core. Ook de dieper gelegen buikspieren worden hierbij goed aangepakt. Een fijne les om goed in shape te komen voor de zomer! Maar ook als je niet in shape hoeft te komen is pilates super. Er worden twee soorten pilates gegeven, een voor beginners en een voor gevorderden. Zo kan je alle oefeningen goed onder de knie krijgen en blijf je jezelf uitdagen. Ben je benieuwd naar de pilates lessen van Ellen? Doe dan een proeflesje en ervaar hoe het is.

 

yoga-013

 

Sander en Ellen

 

De lessen worden gegeven door Sander en Ellen, die beide zorgen voor een afwisselend programma. Wat ik zo leuk vind aan Yoga 013 is de persoonlijke aandacht die je hier krijgt. Tijdens de lessen, maar ook naderhand. Na de les kan je samen een kopje thee drinken, waardoor je ook veel andere yogi’s ontmoet. Vaak neemt Sander wat lekkere baksels van zijn moeder mee en kletsen we nog even na. Een hele fijne yogastudio waar ik me helemaal op mijn plek voel. Wil je een proefles volgen? Dat kan! Neem eens een kijkje op de website en meld je aan voor een proefles.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Yoga 013.

 

info@zonderz